Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Místo hořící lokomotivy v Ejpovickém tunelu zasahovali u převráceného auta

Auto se několikrát přetočilo přes střechu a zraněná řidička skončila v jeho vraku zaklíněna

Autor: Jana Holá pondělí 6. května 12:31 , aktualizace 12:48

Nehody


     U Kyšického portálu železničního tunelu pod Chlumem mezi Plzní a Ejpovicemi a Plzní došlo dnes před jedenáctou hodinou dopoledne k technické závadě na lokomotivě osobního vlaku, která byla nahlášena jako požár. Na místo proto okamžitě vyjely jednotky drážních, profesionálních i dobrovolných hasičů.
     Naštěstí se ukázalo, že šlo opravdu jen o technickou závadu a celá událost se obešla bez zranění osob. Cestující z vlaku nebylo třeba evakuovat, pouze lokomotiva musela být vyměněna. 

     Při cestě k tomuto zásahu však narazili Rokycanští hasiči před Ejpovicemi na dopravní nehodu osobního vozu, který se převrátil mimo silnici, a samozřejmě okamžitě vyrazili na pomoc.

    "Zraněnou osobu hasiči vyprostili a poskytli jí předlékařskou péči," uvedl tiskový mluvčí hasičů s tím, že hasiči také zajistili prostor nehody a provedli protipožární opatření.
    Řidičku vozu si poté do péče převzali záchranáři a po ošetření na místě ji transportovali do nemocnice.
    "Žena utrpěla středně těžké zranění a s ohledem na závažný mechanizmus nehody byla transportována při vědomí na Emergency Fakultní nemocnice Lochotín," doplnila tisková mluvčí záchranářů.

    "Řidička narozená v roce 1954 jela s vozidlem Mazda od Rokycan na Ejpovice, z dosud nezjištěných příčin vyjela vlevo mimo komunikaci, kde se s vozidlem několikrát přetočila přes střechu, a skončila na pravém boku částečně na vozovce. Vzhledem ke zranění nebyla žena schopna dechové zkoušky, proto byl nařízen odběr krve v nemocnici. Dopravní nehodu šetří policisté dopravního inspektorátu Rokycany," doplnila nám informace mluvčí policie.

Foto HZS

Le Fleur

Děláme moderní svatby, akce a další oslavy. Zajistíme vám květinovou výzdobu, ale také doplňky a další dekorace. Dodáváme kytky do kaváren, pokojovky do firem a rozvážíme vázané květiny a drobné dárky po Plzni a okolí. Vytvoříme pro vás také smuteční vazbu.