Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Kriminalisté neznají totožnost ženy, kterou dnes ráno srazil a na místě usmrtil vlak

Do článku o dnešní tragické události bylo doplněno vyjádření Policie ČR

Autor: Petr Novák pondělí 6. května 13:01 , aktualizace 13:06

Smrt Železniční nehoda

Aktualizace:

     "Dnes v ranních hodinách došlo na železniční trati mezi obcemi Holýšov a Domažlice ke srážce vlaku s osobou. Jedná se o ženu dosud neznámé totožnosti ve věku 50 až 60 let, která svým zraněním na místě podlehla. Věc si převzali domažličtí kriminalisté a byla nařízena soudní pitva. Dechová zkouška strojvedoucího byla negativní, jedna osoba z vlaku byla předána do péče záchranářů. Příčinou a veškerými okolnostmi události se policisté nadále zabývají," doplnila nám před chviličkou informace mluvčí policie.


Původní článek:

     Dnes ráno před devátou hodinou ráno došlo na železniční trati mezi Holýšovem a Dolní Kamenicí ke sražení osoby vlakem EC 365 "Západní expres". Na místo samozřejmě okamžitě vyjely všechny záchranné složky.

     "Mohu potvrdit, že zasahujeme u střetu vlaku s osobou. V soupravě cestovalo 66 dospělých, 7 dětí a 2 členové vlakového personálu. U jednoho z cestujících došlo k epileptickému záchvatu, takže si ho převzali záchranáři," uvedl nám mluvčí hasičů.

     Bohužel ale sražená osoba, podle informací z místa zřejmě žena, utrpěla rozsáhlá devastující zranění, takže jakákoli snaha o její záchranu byla bohužel marná a lékař záchranné služby musel konstatovat její smrt.

       Záchranáři si do péče převzali cestující z vlaku, žena narozenou v roce 1977 s akutní stresovou reakcí, kterou po zaléčení na místě transportovali do nemocnice ve Stodu.

     Hasiči pomohli z vlaku vyvést cestující, zatímco policisté uzavřeli prostor, kde k tragické události došlo. Na místo byl povolán koroner k ohledání těla, výjezd kriminální policie, drážní inspekce a specialisté z Drony SIT k přesnému zaměření a dokumentaci prostoru. 

    Provoz na mezinárodní trati 180 z Plzně na Furth im Wald a Mnichov byl zastaven a byla vypravena náhradní autobusová doprava.

Foto: KP, hasiči