Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Auuu! Tak to muselo bolet! A pomyslný titul "blbec letošních oslav" vyhrává pan ...

Ztrapnil se, zranil se a ještě ho čeká soud

Autor: Jana Holá pondělí 6. května 18:04 , aktualizace úterý 7. května 08:55

Vandalství

Partner článku – G.O.A.T.


     O, promiňte nám ten výraz, imbecilech, kteří se během Slavností svobody pokoušejí ukrást vlajku z nějakého pomníku, veřejné budovy či jiného místa, píšeme snad každý rok. Obvykle pak jejich pokusy skončí úrazem nebo trapasem či dokonce trestním stíháním. 

     Letošní adept na pomyslný titul "blbec letošních oslav" však zvládl vše najednou, zranil se, ztrapnil se a ještě ho čeká soud.


     "Ten blbec chtěl ukrást vlajku z plzeňské radnice, napřed pro ní lezl po zdi, jenže pak stoupl na historický zvon, ten se utrhl a chlap spadl z pořádné výšky a asi si docela dal," popsal nám svědek.

     "S opravdu neskutečnou drzostí se setkali strážníci krátce po půlnoci ze soboty na neděli. Na obrazovkách městského kamerového systému, které sledovalo naše operační oddělení, se totiž objevila před plzeňskou radnicí skupinka tří osob.
     Dva muži a jedna žena působili nevinně, ale to jen do doby, než jeden z mužů začal doslova šplhat po zdi radnice. Šestatřicetiletý muž vylezl na okrasný květináč a následně se v několikametrové výšce zavěsil na upevňovací konstrukci zvonu, který je umístěn na historické budově. Ta jeho váhu ale nevydržela, ze zdi se vylomila a muž spadl dolů, přičemž převrátil a poškodil květináč pod ním.
     Na místo už tou dobou mířila hlídka strážníků, která trojici zastihla při veselém rozhovoru ve vedlejší ulici a všichni zúčastnění hlídce následně potvrdili událost, ke které před malou chvílí došlo. Vzhledem k pádu a možným vnitřním zraněním muže, byla na místo přivolána zdravotnická záchranná služba a také státní policie, která si událost převzala z důvodu podezření ze spáchání trestného činu,"
doplnila informace mluvčí městské policie.

     "My jsme z místa transportovali muže narozeného v roce 1988 po pádu z výšky několika metrů s četnějšími lehčími zraněními na Akutní příjem Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín," uvedla mluvčí záchranářů.

     Že si událost od strážníků převzali policisté, neboť na poškozeném historickém zvonu a zničeném květináči bude zřejmě vyšší škoda, nám telefonicky potvrdila i mluvčí policie, která nám doplnila, že policisté čekají na odborné vyčíslení škody.


G.O.A.T.

Naše realitní kancelář je tady, abychom vám pomohli uskutečnit vaše sny o novém bydlení. S mnohaletými zkušenostmi na trhu s nemovitostmi jsme se stali spolehlivým partnerem pro prodej, pronájem a správou nemovitosti.