Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Z hořícího domu vyvedli tři lidi a psa

Policejní ředitel ocenil duchapřítomnost a nasazení dvou policistů

úterý 23. ledna 16:00 , aktualizace 17:06

Hasiči Policie


     V sobotu 30. prosince jsme informovali o požáru rodinného domu v Holoubkově na Rokycansku, ze kterého bylo zachráněno několik osob a pes Shiba-inu. Nemalou zásluhu na této záchraně mají dva policisté z rokycanského obvodního oddělení policie, kteří k domu dorazili jako první, 
ani chvíli neváhali a bez jakékoliv protipožární ochrany vstoupili do objektu.

     "Policisté praporčík František Blažovský a podpraporčík Jakub Hošek v sobotu 30. prosince sloužili denní směnu a vykonávali běžnou hlídkovou činnost. Krátce před šestou hodinou večer byli vysláni k požáru rodinného domu v Holoubkově, který se nachází asi devět kilometrů od Rokycan.

     K požáru hlídka dorazila za několik minut a ihned po příjezdu byl vidět hustý dým, který se valil z budovy. Oba policisté okamžitě vběhli dovnitř a evakuovali tři osoby včetně psa.
     Zanedlouho policisty vystřídali profesionální a dobrovolní hasiči, kteří začali s hašením požáru. Jeden z policistů a zachráněná osoba se nadýchali kouřových zplodin a byli na místě ošetřeni. Naštěstí se vše obešlo bez vážnějších zdravotních následků,"
popsal roli těchto dvou policistů v záchraně tiskový mluvčí policie.

     Duchapřítomnost a nasazení obou policistů nezůstaly bez povšimnutí, a tak byli za přítomnosti jejich vedoucího a ředitele územního odboru Rokycany nyní oceněni ředitelem Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje brigádním generálem Mgr. Petrem Macháčkem.

     O vyřízení poděkování všem zasahujícím i dalším, kteří na místě pomohli nás požádala i obyvatelka domu zachráněná z balkonu v prvním patře: "Chtěla bych velice poděkovat hasičům, policistům a záchranářům za profesionální a neuvěřitelně rychlý zásah. Díky nim byly škody na majetku pouze ve spodním bytu mého bratra, který požár z nedbalosti založil. Já s partnerem opravdu velice děkujeme, že jsme po úklidu horního bytu mohli přivést naše dva syny zpět domů od babičky. A děkujeme sousedům za podporu, pomoc zázemí a otevřené náruče."

O požáru jsme informovali v článku:

Hasiči a policisté z hořícího domu zachránili ženu i psa

    V sobotu 30. prosince v šest hodin odpoledne vyjíždělo pět jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů s osmi vozy do Holoubkova, kde byl nahlášen požár jednoho z rodinných domů.
     První na místě byli ale policisté, a vzhledem k tomu, že bylo nebezpečí z prodlení, vstoupili do silně zakouřené budovy a začali pátrat po obyvatelích.

    K požáru došlo v kuchyni umístěné v přízemí budovy. Hasiči museli pomocí žebříku z prvního patra evakuovat ženu a z bytu v přízemí psa, kteří se oba nadýchali zplodin hoření. Ženu si do péče převzali záchranáři. Psovi rasy Shiba-inu jeden z hasičů poskytl kyslík ze svého dýchacího přístroje, poté si ho převzal majitel a odvezl na veterinu.

     "Na místě jsme ošetřili dvě osoby, jednalo se o ženu narozenou v roce 1992 a zasahujícího policistu narozeného v roce 1999, zdravotní stav ani jednoho z nich nevyžadoval transport do nemocnice," doplnila nám informace mluvčí záchranářů.

     Následně hasiči během krátké chvíle požár lokalizovali a uhasili.

     Přesnou příčinu vzniku požáru nyní zjišťuje vyšetřovatel hasičů.

Foto: svědek


D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.