Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Po nastartování začalo auto hořet

Ačkoli hasiči na místo dorazili velmi rychle, oheň bohužel stihl auto zcela zničit

středa 31. ledna 09:09 , aktualizace 09:35

Hasiči

     Včera dopoledne vyjížděly dvě jednotky hasičů do Jindřichovic k požáru osobního vozu značky Volkswagen, které po nastartování začalo hořet.
     Ačkoli hasiči na místo dorazili velmi rychle, oheň bohužel stihl auto zcela zničit.

     Podle mluvčího hasičů byla příčinou požáru technické závada na elektroinstalaci a událost se naštěstí obešla bez zranění.   

Hasicí přístroj v autě se vyplatí!

     Některé evropské státy mají ve svých vyhláškách zanesenou povinnost vozit v autě hasicí přístroj. Ačkoliv u nás taková povinnost u osobních automobilů neplatí, mnoho řidičů si hasicí přístroj pořídí dobrovolně a hasiči takový přístup chválí.
     Když totiž hasiči dorazí k požáru osobního vozu, většinou hasí už jen bezcenný vrak, požár vozu se totiž šíří nesmírně rychle a o budoucnosti vozu rozhodují první minuty.
     Průběh požáru auta je většinou stejný. Nejprve cítíte pach spáleného plastu a možná zaznamenáte i kouř zpod kapoty. Když víko motoru zvednete, plameny, nejčastěji vzniklé právě vadnou elektroinstalací, vyrazí s novou chutí, protože se posílily kyslíkem.
     Požár je v tento okamžik ještě v zárodku a pomocí běžného hasicího přístroje určeného do výbavy auta ho ještě lze zlikvidovat, o pár minut později již plameny naberouna síle a do dalších pěti minut už bývá auto prakticky nezachránitelné.

Držme se proto hesla:
     “Raději ho budu mít a nepoužiji, než abych ho neměl a v případě nouze mi scházel!“

D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.