Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Střelba ve Skvrňanech v ulici Karla Steinera

Téměř osmdesátiletý senior začal zřejmě bezdůvodně střílet z plynovky nedaleko dětského hřiště

Autor: Jana Holá sobota 6. dubna 12:06 , aktualizace 13:02

Zadržení pachatele Zbraně

Partner článku – Alfa Tactical


     Dnes dopoledne po půl desáté zaznělo v Plzni ve Skvrňanech v ulici Karla Steinera několik výstřelů, podle svědků tři nebo čtyři. "Bylo to na tom plácku před hospodou Šárka, kousíček od dětského hřiště. Byla tady docela panika, rodiče rychle odváděli děti a lidé, kteří šli na nákup, se urychleně vraceli," popsalo nám více svědků, které střelba zcela pochopitelně šokovala.

     Operační důstojník policie na místo okamžitě po přijetí oznámení vyslal všechny dostupné volné hlídky. "Chviličku po poslední ráně se sem začali sjíždět policisté, bylo jich tu spousta, zatkli staršího pána s nákupem a sebrali mu revolver. Podle toho, jak mluvil, byl asi dost opilý," popsal další svědek dění na místě.

     Mluvčí policie nám zásah ve Skvrňanech potvrdila a doplnila, že na místě byl zadržen muž narozený v roce 1948, který odmítl dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu.
     V tuto chvíli se senior nachází v policejní cele a byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví. Zbraň zajištěná u zadrženého byla naštěstí pouze plynovka a během události nebyl nikdo zraněn.

     Policisté nyní pochopitelně zjišťují, proč senior vlastně střílel, vše zatím však nasvědčuje tomu, že nešlo o spor s jinou osobou, ale o bezdůvodnou střelbu do vzduchu.
     Prověřování události je v tuto chvíli pochopitelně na samém začátku, takže ji budeme dále sledovat a informace případně ještě doplníme.

Foto: ilustrační, z obdobného případu v Plzni

 


Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.