Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Oznámení o únosu miminka spustilo rozsáhlé policejní manévry

Po podezřelém a dle všeho i nebezpečném muži, který měl u sebe pětiměsíčního chlapečka, pátrali policisté ze země i ze vzduchu

2. srpna 2023 13:59 , aktualizace 14:52

Zadržení pachatele Zásahová jednotka

Partner článku – Alfa Tactical


     Dnes po deváté hodině vyjíždělo několik hlídek policie do Plzně Křimic, kde byl matkou pětiměsíčního chlapečka nahlášen jeho únos. "On prý vyhrožoval, že zabije sebe i malého, ale já vám k tomu už víc říct nesmím, to mi policie výslovně zakázala," uvedl nám místní obyvatel seznámený s celým případem.

Článek byl aktualizován a doplněna delší verze videa


     "Jelikož panovala důvodná obava o život i zdraví malého dítěte, a také obava o život a zdraví hledaného muže, bylo do pátrací akce nasazeno značné množství našich sil a prostředků.
      Policisté ze speciální pořádkové jednotky, obvodních oddělení, služební kynologie, služby kriminální policie a vyšetřování, odboru cizinecké policie, dopravní policie, včetně kolegů z integrovaného operačního střediska dělali maximum pro to, aby byl muž s miminkem co nejdříve nalezen.
     Pátrali jsme jak na zemi pomocí pěších i motorizovaných hlídek ve vozidlech i na čtyřkolkách, tak i ze vzduchu. Situaci nám pomáhal monitorovat policejní vrtulník i Drony SIT Magistrátu města Plzně,"
popsala rozsáhlou pátrací akci tisková mluvčí policie. 

     Podle dalších informací z místa mohlo být dítě jednáním muže přímo ohroženo na životě, takže byla přivolána i krajská zásahová jednotka.

     Pátrání koordinované vyššími policejními důstojníky ze speciálního štábního vozu probíhalo v celých Křimicích a okolí, nejvíce se ale soustředilo kolem řeky Mže, kde měl být muž s miminkem svědky spatřen.
     Po přibližně hodině se policistům podařilo muže i s chlapcem vypátrat v jednom z restauračních zařízení, muž byl na místě zadržen a miminko bezpečně předáno do péče matky. Ke kontrole jeho zdravotního stavu byli na místo samozřejmě přizváni záchranáři.
     "Do příjezdu zdravotníků jsme také počkali u maminky s miminkem a pomohli jí s péči o dítě a také se zvládnutím této situace," potvrdila nám mluvčí policie.

     Muž byl umístěn do policejní cely a budou s ním probíhat procesní úkony. "Následně bude stanovena i právní kvalifikace jeho protiprávního jednání, o čemž vás budeme později informovat. V tuto chvíli však není možné s ohledem na to, abychom neohrozili samotný průběh trestního řízení, poskytovat k případu podrobnější informace," doplnila informace mluvčí policie.


 


Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.