Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Policejní zátarasy, namířené zbraně a zatýkání v centru Plzně

Na Americké třídě bylo v noci bohužel opět velmi živo

19. srpna 2021 14:38 , aktualizace pondělí 25. dubna 09:07

Krádež Zadržení pachatele

Partner článku – Alfa Tactical

     Na české kolegy se obrátili němečtí policisté s tím, že na jejich území byl odcizen vůz BMW červené barvy a zloděj s ním pravděpodobně zamířil do České republiky. Následovalo zahájení standardního pátrání a prověřování, ale vše vzalo rychlý obrat.
     Policisté, kteří ve svém volnu večer po deváté hodině projížděli Plzní na motocyklech, si právě tohoto vozu všimli a přes operačního upozornili své kolegy ve službě a za vozidlem se vydali, aby mohli kolegům průběžně hlásit jeho polohu. Na místo bylo samozřejmě okamžitě vysláno několik hlídek včetně kriminalistů.


     Jakmile si věc převzala policejní hlídka, začala zběsilá honička Plzní, řidič BMW totiž na výzvu k zastavení bohužel zareagoval prudkým zrychlením a začal ujíždět centrem Plzně, přičemž svojí agresivní jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu.
     Policisté ale s touto variantou samozřejmě počítali a v krátké době tak byli schopni zorganizovat zátaras na Americké třídě, kterým po půl desáté ujíždějícího řidiče přinutili zastavit a řidiče i jeho spolujezdce bleskurychle zadržet. Oba mladí zloději tak skončili na zemi v poutech.

      Celý zákrok policistů na Americké třídě komplikovala skupinka opilých cizinců, která se rozhodla se zadržených zlodějů zastat, na policisty slovně útočila a snažila se proti nim vyburcovat kolemjdoucí. Krom úkonů spojených se zadržením zlodějů tak policisté museli navíc uklidnit tuto skupinu, která po důraznější domluvě místo opustila.

      Oba muži byli poté převezeni k dalším úkonům. "Orientační test na přítomnost omamných a návykových látek provedený u řidiče ukázal policistům pozitivní výsledek na amfetamin a metamfetamin. Následnou lustrací policisté zjistili, že mladý muž má uložen platný zákaz řízení motorových vozidel, a to až do července roku 2022," uvedla tisková mluvčí policie s tím, že lustrace vozidla potvrdila, že automobil je nahlášený jako odcizený. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a prověřují veškeré okolnosti. 


 


Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.