Foto

Na tržnici proběhla razie celníků

Celníci ve stáncích zajistili tisíce nekolkovaných cigaret a stovky padělků elektronických cigaret

27. prosince 2023 14:49 , aktualizace 22:12


     Na začátku minulého týdne provedli příslušníci Celního úřadu kontroly stánků, při kterých se zaměřili nejen na prodej vybraných produktů. Tyto kontroly proběhly v obci Potůčky, která se nachází nedaleko státní hranice s Německem zhruba 30 kilometrů severně od Karlových Varů.

     Ve čtyřech případech byly kontroly pozitivní, kdy například v jednom ze stánků zajistili celníci 2000 kusů zahřívaných tabákových výrobků, z nichž bylo 800 kusů označených nesprávným způsobem a 1200 kusů zamíchaných mezi ostatní zboží nebylo označeno vůbec.
     Dále pak celníci zajistili 20 000 kusů neoznačených cigaret, které prodejci nabízeli přímo na pultech svých stánků a ostatní pak byly ukryty v příručním skladu. Jejich uvedení do prodeje by mohl vzniknout únik na daních v celkové výši přesahující 113 tisíc korun. 

     V dalších kontrolovaných stáncích celníci zadrželi téměř 1000 elektronických cigaret, důvodně podezřelých z porušování některých práv duševního vlastnictví. Hodnota zadrženého zboží vyjádřená v cenách originálních výrobků by činila téměř 200 tisíc korun.

     "Veškeré zajištěné zboží skončilo ve skladu celního úřadu a případy byly předány k dalšímu řízení právnímu oddělení. Pokud by se prokázalo, že se jedná o padělky, hrozí pachatelům přestupku pokuta až do výše 10 milionů korun. V případě, že by se majitelé ochranných známek rozhodli využít takzvaný zjednodušený postup, bude zboží zlikvidováno. Celníci budou v kontrolách nejen tržnic pokračovat i nadále," uvedla tisková mluvčí Celního úřadu.

Foto CÚ

 


Pubec.cz

Hlavní činností firmy je zprostředkování prodeje, koupě, pronájmu a nájmu všech typů rezidenčních nemovitostí určených k bydlení nebo k rekreaci, ale též nemovitostí pro komerčním využití jako jsou výrobní areály, skladové haly, administrativní budovy a jiné.