Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Cizinci jsou v Plzni na falešné doklady

Policisté odhalili další případy padělání dokladů totožnosti, bohužel je to jen špička ledovce

25. ledna 2017 08:05 , aktualizace 09:23

Cizinci

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     Policisté z odboru cizinecké policie realizovali další pobytové kontroly zaměřené na dodržování zákona o pobytu cizinců na našem území, a to jak ze strany cizinců, tak i provozovatelů ubytoven. Kontroly byly dále zaměřené na problematiku obchodování s lidmi, odhalování nelegálního zaměstnávání cizinců a pátrání po pohřešovaných a hledaných osobách a věcech. 

     „Při kontrolách bylo odhaleno celkem 8 padělaných dokladů totožnosti. Jednalo se o občanské průkazy Rumunska, které předkládali státní příslušníci Ukrajiny jako doklady pravé. Tímto jednáním se dopustili přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny. Policisté v těchto případech vedli ve lhůtě 48 hodin zkrácené přípravné řízení, kdy cizinci v tomto řízení byli předvedeni před soud. S jedním z cizinců bylo zároveň vedeno správní řízení ve věci vyhoštění z území členských států Evropské unie z důvodu výkonu zaměstnání na území České republiky bez platného povolení k zaměstnání,“ popsala mluvčí policie.

Jak vypadá zásah na ubytovně se můžete podívat na jednom ze starších videí

     My problém vidíme v obrovském množství ubytoven a poloubytoven, kde žijí zejména cizinci. Obdobný náhled na situaci již opakovaně vyjádřil i primátor Plzně Martin Zrzavecký, který o tomto opakovaně jednal s hejtmanem Josefem Bernardem a ministrem Chovanec.

     Právě ministr vnitra Milan Chovanec vydal minulý čtvrtek pokyn ke vzniku speciální skupiny, která bude situaci v lokalitě mapovat a řešit. „Ustavení skupiny je reakcí na závratné zvýšení zjištěných přestupků související s vyšší koncentrací osob v daných lokalitách. Nemůžeme rezignovat na kontrolu bezpečnosti tak, aby se občané v problematických lokalitách báli večer vyjít ven. Proto jsme přistoupili k vytvoření pracovní skupiny, která nám pomůže nastavit jasná pravidla hry. Ta jsou rozhodující, pokud se chceme bavit o zaměstnávání stále většího počtu cizinců, po kterém firmy volají,“ uvedl ministr vnitra Milan Chovanec. „Nezbytná je také debata se zaměstnavateli, kteří by měli přijmout část společenské odpovědnosti za své zaměstnance. Je to jejich vizitka,“ dodal ministr, kterému v tomto velice fandíme.

     Že již bylo načase, potvrzuje i statistika, z níž vyplývá, že na Borských polích cizinci až do roku 2015 spáchali každý desátý přestupek. Meziročně je to pak nárůst o 52 procent!


     Náš speciál o problematice cizinců v Plzni je zde a zájemcům o tuto problematiku doporučujeme jeho přečtení:
SPECIÁL: Cizinci v Plzni od A do Z a bez růžových brýlí

Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.