Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Těžce opilý cyklista se snažil ujet strážníkům

Muž se na cestu z práce pořádně posilnil, nadýchal přes tři promile

23. srpna 2021 12:04 , aktualizace 12:47

Alkohol Cyklista Městská policie

     Cyklisty jedoucího Šumavskou ulicí v Plzni v protisměru si včera před osmou hodinou večer všimla hlídka strážníků a rozhodla se ho kvůli spáchanému přestupku zastavit a zkontrolovat. Muž ale na jejich výzvu zareagoval zcela opačně než měl. "Chlap na kole se tu motal jak vítr v bedně a jel v protisměru. Když ho ale strážníci chtěli zastavit, najel na chodník, začal řvát, že na ně sere, že má u sebe plynovku a pokusil se jim ujet směrem k Hornbachu," popsal nám jeden ze svědků události.
     Strážníci cyklistu zastavili na křižovatce Šumavské a Wenzigovy ulice. Muž se nejprve choval agresivně a se strážníky nespolupracoval, ale nakonec se po výzvě podrobil dechové zkoušce na alkohol, která vysvětlila jeho snahu z místa ujet. "Ukázalo se, že dotyčný měl důvod, proč se  se strážníky nesetkat. Na cestu ze zaměstnání se totiž posilnil alkoholem, strážníci u jednapadesátiletého cyklisty naměřili orientační dechovou zkouškou přes tři promile alkoholu," uvedla tisková mluvčí strážníků s tím, že celá věc bude postoupena k dořešení správnímu orgánu. Zbraň u něj nalezena nebyla.


 


Hop Taxi • 607 277 277

Jsme sdružení taxikářů v Plzeňském kraji a pro zákazníky udržujeme skvělé ceny. Naši řidiči jsou prověření profesionálové a jsou pro Vás k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, a to buď na telefonu nebo naší mobilní aplikaci.