Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Opět hoří na Roudné! Po kolikáté již?

Série požárů v Plzni na Roudné stále pokračuje

18. září 2023 16:00 , aktualizace 17:04

Bezdomovci Hasiči


      Dnes po jedné hodině odpoledne si strážníci městské policie všimli dýmu vycházejícího z oblasti u Lochotínské ulice a okamžitě vyrazili situaci prověřit. Ukázalo se, že hoří zahradní domek přímo u zdi areálu bývalé firmy Sykoizol, o které jsme již psali v souvislosti s požáry na Roudné.

     Vzhledem k tomu, že domek, který k přespávání používal jeden z místních bezdomovců, byl již v plném rozsahu hoření, přivolali strážníci na místo hasiče. Ti museli vzhledem k obtížnému přístupu natáhnout hadice z vedlejšího areálu a pak se již v krátké době podařilo požár lokalizovat a zlikvidovat.

     Hasiči poté museli zborcený domek rozebrat, aby bylo možné vyloučit, že se uvnitř nikdo nenachází, a trosky prolít vodou k likvidaci případných skrytých ohnisek.

     Celá událost se obešla bez zranění osob, policie nyní šetří možnou souvislost s množstvím úmyslně založených požárů, ke kterým v této lokalitě během posledního měsíce došlo.


O předchozích požárech jsme informovali například v článku: 

Obyvatele Roudné děsí opakované žhářské útoky

     Obyvatele Roudné děsí opakované žhářské útoky. Pravidelní čtenáři vědí, že o úmyslně zapálených požárech v Plzni na Roudné, konkrétně v Lochotínské ulici a jejím okolí, v poslední době skutečně píšeme velmi často. Jen za posledních sedm dní máme informace o dalších třech dalších úmyslně založených požárech v této lokalitě. 

     Podezřelým je podle našich informací Vlastimil H., podle mluvčí policie ale vyšetřování stále probíhá, takže zatím nebyl nikdo obviněn.

Čtvrtek 14. září devět hodin večer

     Žhář nanosil odpadky přímo před dveře do penzionu a zapálil ho. Oheň rychle rozšířil na staré vyschlé dřevo a kouř začal plnit budovu plně obsazeného penzionu.
     Hořících dveří si naštěstí všimla projíždějící hlídka městské policie. Strážníci jednak přivolali hasiče, oheň začali sami hasit, zajistili evakuaci hostů a prolití vnitřní strany dveří, kde již začínala doutnat i dřevěná podlaha chodby. Škoda na historických dveřích a vnitřních prostorách penzionu ale dosáhla několika desítek tisíc korun, takže se případem začali zabývat i policisté. "Vzhledem k tomu, že škoda byla vyčíslena na více než deset tisíc korun, zaevidovali viničtí policisté tento případ jako trestný čin poškození cizí věci a intenzivně na něm pracují," uvedla nám tisková mluvčí policie. 


Sobota 9. září půl páté odpoledne 

       Žhář ke dveřím budovy, která je chráněnou kulturní památkou z roku 1800, naskládal odpadky a hadry, které zapálil. Oheň se rychle rozšířil na historické dřevěné dveře, ale naštěstí si ho všiml kolemjdoucí muž, který zburcoval majitele a společně oheň uhasili.


Sobota 9. září devět hodin dopoledne

     Žhář před restaurací U Svatého Rocha zapálil plastový kontejner na odpad. Kontejner shořel celý a plameny bohužel částečně poškodily i schodiště do prvního patra. Hasiči po uhašení zbytků kontejneru museli prohlédnout i celou historickou budovu, protože kouř plný žhavých jisker zasáhl její střechu a hasiči se obávali možnosti skrytých ohnisek v trámoví.


Úterý 22. srpna půl druhé odpoledne

Požár opuštěné výrobní haly v areálu bývalé firmy Sykoizol v Lochotínské ulici. Podle bezdomovců obývajících sousední halu nepořádek zapálil Vlastimil H., o kterém jsme již psali v souvislosti s opakovanými požáry nedalekého domu v Lochotínské ulici.
     "Byl to Vlasta, prošel kolem nás, chvíli tam něco štrachal, pak to zapálil a šel pryč," popsal nám jeden z mužů. "Už by ho měli zavřít, nejdřív ten dům na začátku ulice, tady v té hale byl taky minulý týden malý požár a teď znovu. Co až tady zapálí nás? My tu nechceme uhořet, jsme přeci taky lidi," doplnili muž se ženou, kteří halu obývají.


Čtvrtek 17. srpna půl páté odpoledne

Dům na Roudné opět hoří, podruhé za den, po třetí za týden
    Hasiči opět vyjížděli k domu v Plzni na Roudné, o jehož rozsáhlém požáru jsme opakovaně informovali. Hasiči oheň uhasili a zjistili, že opět došlo k zapálení nově nanošeného nepořádku do budovy.

     Policistům se podařilo v přilehlém parčíku objevit dva podezřelé muže, o nichž svědci uvedli, že se měli v budově pohybovat. Oba jsou bezdomovci a jeden z nich je Vlastimil H., který je podezřelý i dalšího požáru nedaleko odtud.


Informace o prvotním velkém požáru na Roudné:

Požár na Roudné v Plzni, na místě několik zraněných

Požár na Roudné v Plzni, na místě několik zraněných

14. 08. 2023, 11:06, aktualizace 17. 08. 2023, 11:03

Obří požár budovu zcela zničil, na místě zasahují všechny záchranné složky

D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.