Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Kriminalisté zlikvidovali velkou varnu pervitinu

Mimo jiné byly zajištěny i prekurzory, ze kterých by pachatel vyrobil drogy za několik milionů korun

25. srpna 2021 14:44 , aktualizace 16:02

Cizinci Drogy

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     Tachovští kriminalisté dlouhodobě pracovali na rozsáhlém případu výroby a následné distribuce drog. Vše vyvrcholilo v úterý minulý týden v Praze, kdy byl zadržen čtyřicetiletý cizinec. Kriminalisté prokázali, že tento muž vyráběl pervitin z tablet léčiva, které bylo do České republiky dovezeno z jiných zemí. Dále zadokumentovali, že muž pervitin vyráběl nejméně od června loňského roku až do března letošního roku na Stříbrsku, kde bydlel v pronajaté chatě. Poté si muž pronajal dům v Praze, kam se v březnu odstěhoval a kde v trestné činnosti pokračoval do doby svého zadržení tachovskou kriminálkou.
     "Kriminalisté také zjistili, že obviněný cizinec pervitin distribuoval dosud přesně nezjištěnému množství odběratelů v Plzeňském kraji a v okrajových částech Prahy. Do této chvíle kriminalisté ztotožnili a ustanovili část odběratelů ve věku 24, 28, 42 a 43 let. Drogu jim dotyčný poskytoval za úplatu popřípadě za jiné protislužby," uvedla mluvčí policie s tím, že kriminalisté při domovní prohlídce a při prohlídce jiných prostor a pozemků zajistili například bezmála 18 kilogramů tablet, několik litrů chemikálií, nádoby a další věci potřebné k výrobě pervitinu. Jen z kriminalisty zajištěného materiálu plánoval muž vyrobit několik kilo pervitinu, který by poté byl prodejný za několik milionů korun.
      Dále bylo zajištěno velké množství velice nebezpečných chemikálií, které pachatelé, tzv. vařiči, po varu vylévají volně do přírody, aby se jich zbavili a často tak dochází ke kontaminaci spodních vod.

     Policejní komisař již také muži sdělil obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a vzhledem k uvedeným skutečnostem podal státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. O tomto následně rozhodoval soud, který návrh státního zástupce akceptoval a cizinec byl převezen do vazební věznice.

Foto PČR

 


Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.