Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Bez řidičáku, za to ale s pervitinem

Řidič odmítl test na drogy a pak kladl odpor při zajištění drog, které měl u sebe

1. července 2022 10:56 , aktualizace 11:42

Drogy Městská policie Zadržení pachatele

     V pátek dopoledne si hlídka strážníků v Tachově za volantem osobního vozu všimla muže, o kterém strážníci díky osobní a místní znalosti dobře věděli, že nemá řidičský průkaz.

     Strážníci muže zastavili a vzhledem ke skutečnosti, že jde pravidelného uživatele alkoholických nápojů i omamných a psychotropních látek, vyzvali ho k provedení orientační dechové zkoušce na alkohol i testu na přítomnost drog. "Muž narozený v roce 1991 se podrobil dechové zkoušce na alkohol, která vyšla s negativním výsledkem. Test na omamné a psychotropní látky už ale muž odmítl," popsal nám případ zástupce Městské policie Tachov s tím, že následně byl muž vyzván, aby následoval hlídku k sepsání oznámení o přestupku a vzal si s sebou z auta veškeré osobní věci.

     Muž se ale začal být nervózní, choval se značně podezřele a jeho jednání se týkalo batohu. Když se ho pak během kontroly pokusil strážníkům vyškubnout z ruky, musely proti němu být použity donucovací prostředky a muž skončil v poutech.
      "Po zajištění a předvedení na služebnu policie bylo při prohlídce zjištěno, že v batohu se nachází přibližně necelé čtyři gramy bílé krystalické látky, která byla zaslána na rozbor. Přestupek v dopravě, tedy řízení bez platného řidičského oprávnění a odmítnutí podrobení se testu na omamné a psychotropní látky bude oznámen příslušnému správnímu orgánu a další možnou trestnou činnost, jako je § 283 trestního zákoníku, tedy nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy nyní řeší ve své gesci Policie ČR," doplnil zástupce Městské policie Tachov.

Foto MP

TUEBOR General Service

Ostraha objektů • Služba na akcích • Střežení VIP osob • Pulty centrální ostrahy • Projekty PZTS/EZS • Výjezdová jednotka v Plzni, Rokycanech, Sušici, Klatovech, Domažlicích i Tachově • Poradenská činnost