Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Já už budu hodný dědečku," tvrdí vnouček, co dědu okradl o 150.000

Nabízená pomoc s internetovým bankovnictvím nešla odmítnout

13. července 2017 11:51 , aktualizace čtvrtek 8. března 19:00

     Jako pořádná "veš v kožichu" se ukázal vnouček Milan, který bydlí v Plzni v Koterově v ulici Na Nivách společně se svými prarodiči. Od začátku prázdnin v loňském roce kradl Milan dědečkovi z peněženky platební kartu, vždy si vybral  kolik chtěl a zase mu ji nenápadně vracel. "Za celé období si tak devatenáctiletý vnuk přišel na více než 30 000 korun, které následně užil pro svoji potřebu," uvedla mluvčí policie.

     Bohužel vnouček Milánek byl ještě větší grázl a brzy přišel na další způsob, jak lidi u kterých žil, okrádat ještě jednodušeji. "Dědečku, já ti pomůžu s tím internetem," zazněla zřejmě doma nabídka a Milánek se skutečně činil. Dědečkovi nainstaloval co mohl, včetně internetového bankovnictví.
     Tím samozřejmě získal přístupová hesla a mohl s účtem nakládat jak chtěl. Jedinou překážkou tak byla bankovní pojistka ve formě potvrzení transakce SMS kódem. Jak tuto pojistku mladík mohl obejít vysvětlila tisková mluvčí policie: "Autorizační kód z internetového bankovnictví byl odesílán na mobilní telefon poškozeného, který svůj aparát nechával stále položený vedle počítače a mladík si jej přečetl." Mladík si tak od začátku letošního roku do května na svůj účet převedl dalších necelých 125 000 korun.
     "Kriminalisté se případem intenzivně zabývali a muže obvinili z přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku," doplnila mluvčí policie.

     Většina sousedů s kterými jsme dnes mluvili Milana popisuje jako tichého a nenápadného hocha, i tak se ale najdou tací, kteří ho považují za grázlíka: "On má takovou svojí partičku, choděj spolu pít. Vždycky míval dost peněz a prarodiče mu dost povolovali, tak toho využíval a z ničeho si nic nedělal. Před pár lety po mě na zahradě házel kameny a jednou jsem ho přistihla když mi vlezl do domu, hned ale utekl tak jsem to ani na policii nehlásila" uvedla nám žena ze sousedství.

     Milanův dědeček z celé situace nadšený samozřejmě není, ale vnuka úplně nezatratil: "Kluk pracuje a slíbil, že peníze splatí. Hlavně jde o ten princip," řekl nám dnes na místě.