Foto Video

Hloupá zábava se rodičům mladíka zřejmě značně prodraží

Sedmnáctiletý mladík poškodil sochu na chráněné kulturní památce

Autor: Karel Aleš pátek 10. května 17:22 , aktualizace 18:52

Městská policie Vandalství Zadržení pachatele


     V noci z úterý na středu krátce po půlnoci si skupina mladých lidí jako cíl zábavy vybrala horní kašnu na náměstí krále Jiřího z Poděbrad v Chebu. Nejenže se v ní koupali, ale jeden z mladíků se pokusil vylézt na sochu rytíře Rolanda uprostřed kašny, přičemž jí poškodil. Celé "hrdinské" jednání svého kamaráda si pak ostatní s radostným povykem natáčeli na své mobilní telefony.

     Poz. red.: Tato kamenná kašna ze 16. století je od roku 1958 chráněna jako kulturní památka

     "Celá událost byla monitorována městským kamerovým systémem a na místo ihned vyjela hlídka městské policie. Kamerový systém sledoval pohyb osob, které se po poškození sochy rozutekly. Dva mladíky odpovídající popisu strážníci zjistili nedaleko náměstí," popsal zákrok kolegů šéf městské policie Cheb.

     Strážníci identifikovali mladíka, který kašnu poškodil, a zjistili, že je mu teprve sedmnáct let. "Po ukončení veškerých úkonů byla věc pro podezření ze spáchání trestného činu předána Polici ČR, která se případem nyní se součinností Městské policie Cheb zabývá," doplnil ještě velitel městské policie.

     "Přijali jsme oznámení o poškození sochy v kašně a případem se zabývají policisté z místního obvodního oddělení," potvrdil nám informace tiskový mluvčí policie s tím, že v současné době policisté čekají na odborné vyčíslení škody na kašně.

Obdobný problém s kašnou řešili i v Plzni


     Jak známo, vydělat si na krabicák a tabák není zrovna jednoduché, zvláště, když se vám nechce pracovat. Sedmatřicetiletý bezdomovec si tak včera odpoledne vzpomněl na lovce perel a podle jejich vzoru vyrazil lovit na náměstí Republiky v Plzni. Pouze místo perel šel po drobných mincích.
     Bohužel pro něj měl ale smůlu a než stihl z kašny získat potřebný kapitál, dorazili na místo strážníci Městské policie Plzeň, kteří neúspěšného potápěče vyřešili na místě v příkazním řízení.

Foto a video: MP

RK Salzmann

Rodinná firma s realitním zaměřením v plzeňském regionu. Prodej a pronájem: nemovitostí - byty | domy pozemků - stavební i hospodářské | komerčních nemovitostí - developerské projekty | obchody | haly