Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

"Koukej vařit, nebo dostaneš znova!"

Aby donutili muže jim vyrobit pervitin, bili ho baseballovou pálkou

20. července 2021 10:23 , aktualizace 10:27

Drogy Loupež Napadení

Partner článku – Alfa Tactical

     Od konce loňského roku se policisté zabývali případem, ve kterém pachatelé ve snaze získat drogu neváhali napadnout, zbít a vydírat jiného muže. Nyní se jim podařilo získat dostatek důkazů a dvojici obvinit.

     Koncem minulého roku na parkovišti v Mariánských Lázních zablokovala dvojice útočníků svým vozem odjíždějící osobní automobil Volkswagen, přiběhla k vozu a fyzicky napadla muže na sedadle spolujezdce. Toho útočníci nejprve zbili, poté ho vytáhli z vozu a nacpali do auta, kterým přijeli. Za neustávajícího bití útočníci muže odvezli k rodinnému domu v malé obci na Chebsku, kde k pěstem a kopancům přidali i několik ran baseballovou pálkou. "Poté dvojice tehdy pětatřicetiletého muže v domě zamkla a pod pohrůžkou dalšího fyzického napadení po něm chtěla, aby vyrobil drogu pervitin," popsal tiskový mluvčí policie s tím, že následně dvojice z místa odjela a zmocnila s osobního vozu Volkswagen, který měl pětatřicetiletý muž dlouhodobě pronajatý od jiné osoby a měl v něm i své osobní věci, jako například batoh, zimní bundu či notebook.

     Vidinou drogy ale byli pachatelé natolik zaslepeni, že u své oběti přehlédli mobilní telefon. Muž pochopitelně neváhal, přivolal si na pomoc známého, z domu utekl a obrátil se na policii. Policisté se případem začali zabývat a zjišťovat veškeré okolnosti případu. V průběhu několika měsíců se jim podařilo nashromáždit dostatek důkazů, aby oba útočníky obvinili. "Kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 36 a 38 let, které obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a zločinu vydírání. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na  deset let," uvedl mluvčí policie.

Foto ilustrační



Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.