Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Muže v mlékárně silně poleptal louh

Ze Stříbra musel být muž letecky transportován na Popáleninové centrum na Královských Vinohradech

4. února 2017 10:33 , aktualizace 11:47

     Včera před polednem došlo v mlékárně Euroserum s.r.o v Revoluční ulici ve Stříbře k vážnému zranění muže narozeného v roce 1986. 
     Během pracovní činnosti byl poleptán hydroxidem sodným (louhem) a dle našich informací má muž zasažené nohy, ruce a bohužel i oko. Jeho zranění byla natolik rozsáhlá, že musel být letecky transportován na Emergency a pak do popáleninového centra do Prahy na Královské Vinohrady.
     "Stalo se mu to při čištění a vím, že někdo porušil předpisy. Teď se tady hodně vyšetřuje. Jestli ale firma nebo on, tak to nevím. Víc ale říct nemůžu, máme přísný zákaz fotit a i mluvit, je mi to líto, ale kdybych řekl víc, mám hned vyhazov," sdělil nám zaměstnanec.

     Nejde bohužel o první případ, loni v pátek 23. září zde uniklo asi tisíc litrů kyseliny dusičné a tato silně žíravá látka zalila plochu asi 30 čtverečních metrů. Na místo tenkrát museli vyjet hasiči ze širokého okolí i chemický kontejner z Plzně Košutky a Chemická laboratoř z Třemošné. Čtyři lidé byli s podezřením na podráždění dýchacích cest transportováni do nemocnice. 

Foto: HZS loňský případ