Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Velmi vážná nehoda u Kyšic, do zasahujících u první nehody vletělo další vozidlo

"Ozvala se strašná rána a mé vlastní auto mi přistálo za zády," popsal děsivý zážitek silničář

25. ledna 2022 10:15 , aktualizace 10:15

Doprava Hasiči Nehody Záchranáři

     Dnes před šestou hodinou večer došlo na přivaděči mezi sjezdem z dálnice D5 u Ejpovic a Plzní jen několik metrů za nájezdem od Kyšic ke střetu dvou osobních vozů. Po vyřešení této nehody do vozu silničářů na místě vletělo další auto.

První nehoda

     Podle informací z místa zde řidič vozu Škoda Octavia nedodržel bezpečnostní vzdálenost za před ním jedoucím vozem Honda a zezadu do něj narazil, načež se oba vozy roztočily a pokračovaly několik desítek metrů, než se je řidičům podařilo zastavit na krajnici. Řidiči z obou vozů naštěstí vyvázli bez zranění.
     K nehodě vyjeli hasiči, kteří zajistili místo události a provedli protipožární opatření. Následně také zajistili likvidaci uniklých provozních kapalin pomocí sorbentu a hrubý úklid trosek, aby nebyly ohroženy projíždějící vozy. 
     Policisté u obou řidičů vyloučili požití alkoholu dechovými zkouškami a nehodu na místě vyřešili na euroformulář. K finálnímu úklidu byli povoláni pracovníci správy a údržby silnic.



Druhá nehoda

     Jen chvíli poté, co z místa první nehody odjely záchranné složky, došlo k další dopravní nehodě, když starší řidič s vozem Škoda Fabia zřejmě přehlédl oranžovými majáky, světelnou alejí a reflexními pruhy označený vůz Ford Transit silničáře provádějícího na místě úklid trosek. "Zrovna jsem si vyndal z auta sorbent a šel pracovat asi dvacet metrů před auto, když se ozvala strašná rána a vlastní auto mi přistálo za zády," popsal silničář děsivý zážitek, ze kterého naštěstí vyvázl bez zranění. Náraz byl tak silný, že se z Transitu dokonce utrhly boční dveře. "Běžel jsem k tomu autu a vytáhl jsem z něj starší pár, muže a ženu přes osmdesát let a vyhnal jsem je za krajnici. Žena si stěžovala na bolest, pán byl vyděšený, ale komunikoval," pokračoval.
     Na místo znovu vyjely všechny záchranné složky, ale ještě před jejich příjezdem se náhle řidiči Fabie zhoršil zdravotní stav, zkolaboval a upadl do bezvědomí.

     Velké poděkování patří zdravotníkovi Vladimíru Hejmanovi z nemocnice Na Homolce, který místem projížděl těsně po nehodě, společně s dalšími lidmi přispěchal na místo, a zahájil bezodkladnou první pomoc staršímu muži a v té pokračoval až do příjezdu záchranných složek.
     Záchranáři si do péče převzali a do nemocnice transportovali jak zkolabovaného řidiče, tak jeho spolujezdkyni.

     V současné chvíli na místě probíhá šetření této druhé nehody a úklid trosek. Místo je označeno světelnou šipkou a provoz je omezen do jednoho pruhu.

Policie žádá svědky o pomoc

     V souvislosti s touto dopravní nehodou policisté žádají svědky, kteří místem projížděli mezi tři čtvrtě na sedm a pět minut po sedmé večer a měli ve voze zapnutou palubní kameru se záznamem, o pomoc. Prosí, aby se svědci ozvali na linku 158 nebo na Dopravní inspektorát Plzeň - město, U Borského parku 20, a poskytnutím záznamu napomohli objasnění nehody.


     

T2 Reality

Jsme plzeňská realitní kancelář zabývající se prodejem, pronájmem a správou nemovitostí. Našim klientům můžeme nabídnout širokou škálu služeb, mimo jiné třeba designerské služby nebo home staging.