Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Čelní střet i auto skutálené ze svahu

A další dvě nehody, k jedné z nich bohužel musel letět i vrtulník LZS

2. února 2023 16:39 , aktualizace 20:57

Doprava Hasiči Nehody Záchranáři

     Dnes po třetí hodině odpoledne došlo na silnici I/27 z Klatov na Železnou Rudu mezi Hořákovem a Březím k vážné dopravní nehodě, při které se střetly dva osobní vozy a po nárazu byly oba odraženy mimo silnici. 

     Z místo bylo hlášeno pět zraněných osob, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky a z Líní vzlétl i vrtulník Letecké záchranné služby.
     Na místě hasiči uzavřeli silnici, provedli protipožární opatření a připravili plochu pro přistání vrtulníku, zatímco záchranáři si do péče převzali nakonec tři zraněné ženy a dva muže. "Záchranáři z místa transportovali dva asi šedesátileté muže a jednu asi třicetiletou ženu s lehčími zraněními do nemocnice v Klatovech. Další dvě ženy ve věku 50 až 60 let pak se středně těžkým zraněním transportovali na Akutní příjem Fakultní nemocnice Lochotín," doplnila mluvčí záchranářů.

     Jak k nehodě došlo popsala tisková mluvčí policie: "Řidič narozený v roce 1958 jel s vozidlem Škoda Octavia po silnici I/27 od Čachrova na Běšiny, kdy nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, dostal smyk a vjel do protisměru, kde se čelně střetl s vozidlem Škoda Yeti řízeným mužem narozeným v roce 1961.
     Při dopravní nehodě došlo ke zranění spolujezdkyně z vozidla Škoda Octavia narozená v roce 1963 a spolujezdkyně z vozidla Škoda Yeti narozená v roce 2000."

     Policisté u obou řidičů vyloučili požití alkoholu dechovými zkouškami a nehodou se dále zabývají.

     K další nehodě došlo před půl třetí odpoledne mezi Kašperskými Horami a Radešovem, kde řidič s osobním vozem havaroval mimo silnici. 
     Na místo vyjeli místní dobrovolní hasiči a jejich profesionální kolegové ze Sušice, kteří zajistili místo nehody i protipožární opatření a křižovatka z Radešova na Kašperské Hory byla uzavřena. "Událost se naštěstí obešla bez zranění. Na místě jsme provedli protipožární opatření a zabezpečili auto proti pohybu. Žádný únik provozních kapalin se nepotvrdil. Celá komunikace od Radešova až na Kašperské Hory byla po dobu zásahu zcela uzavřena a poté byl provoz řízen kyvadlově," uvedli nám hasiči.

     Policisté u řidiče vyloučili požití dechovou zkouškou a nehodu s ním vyřešili na místě.

Foto HZS

Plzeňské želvy

Plzeňské želvy je tradiční plzeňské služba na odvoz vozu klienta. Fungují nepřetržitě již od roku 2008 a od té doby odvezly přes 200 tisíc vozů a přispívají tak k větší bezpečnosti na silnicích v Plzni a okolí. Odvoz vozu si můžete volat 7 dní v týdnů na čísle 607 202 202.