Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Střet dvou kamionů a osobního vozu na dálnici D5

Hasiči mimo jiné likvidovali i únik nafty z proražené nádrže jednoho z kamionů

Autor: Petr Novák pátek 16. února 09:34 , aktualizace 13:01

Dálnice Hasiči Nehody Policie Záchranáři

Partner článku – Za oponou


     V noci na dnešek těsně před jedenáctou hodinou došlo na dálnici D5 ve směru z Prahy na Plzeň na úrovni Volduch k dopravní nehodě, respektive dvěma těsně po sobě následujícím dopravním nehodám, během kterých nejprve osobní vůz zezadu narazil do kamionu a poté se stejným osobním vozem střetl další kamion.

     Z místa bylo hlášeno zranění několika osob, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky.

     Hasiči zajistili prostor nehody, provedli protipožární opatření a postarali se o únik asi stovky litrů nafty z poškozené nádrže jednoho z kamionů, kterou utěsnili. Uniklou naftu poté zlikvidovali pomocí sorbentu.

     Záchranáři si mezitím do péče převzali dva zraněné. "Muže narozeného v roce 1997 a ženu narozenou v roce 2003 záchranáři s lehčími zraněními transportovali do nemocnice v Rokycanech," uvedla nám tisková mluvčí záchranářů.

     Zatímco druhá nehoda byla vyřešena na místě na takzvaný euroformulář, první, vážnější nehodu šetří policisté, na jejich zprávu čekáme a po obdržení informace samozřejmě doplníme.

Aktualizace:

     "Řidič narozený v roce 1997 jedoucí s osobním vozem značky BMW zařazený v levém jízdním pruhu při přejíždění do pravého jízdního pruhu neodhadl dostatečnou vzdálenost za nákladní jízdní soupravou tahače Volvo s návěsem Kogel řidiče narozeného v roce 1965 jedoucího před ním a přední částí vozu narazil do zadní části návěsu.
     Ve vozidle BMW cestovala ještě spolujezdkyně. Požití alkoholu před jízdou bylo u obou řidičů vyloučeno dechovou zkouškou,"
uvedla nám mluvčí policie.

 


Za oponou

Jistota skvělého jídla a pití, vynikající gastronomické zážitky, unikátní a inspirativní prostředí... Chutě. Radost. Zážitky. ZA OPONOU.