Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Neznámý muž zachránil ženě ukradené elektrokolo

Zloděje policisté dopadli po pár minutách

14. září 2017 11:12 , aktualizace středa 6. prosince 21:18

Cyklista Zadržení pachatele

     Ve středu 30. srpna v půl třetí odpoledne v Plzni vyjela policejní hlídka k nahlášenému případu krádeže jízdního kola, ke kterému mělo dojít v Koterovské ulici. Po příjezdu na místo události policisté zjistili, že majitelka odcizeného elektrokola v hodnotě 50 000 korun si kolo opřela o ochrannou mříž a řádně zabezpečila lankovým zámkem u jednoho z místních obchodů, kde nakupovala.
     I přes zabezpečení však kolo před prodejnou odcizil zloděj, sedl na něj a začal z místa ujíždět. Toho si naštěstí všiml kolemjdoucí muž, zloději zastoupil cestu, z kola ho doslova sesadil a kolo vrátil okradené ženě.
     Ani následný útěk se opěšalému zloději moc nevydařil. "Policejní hlídka začala pátrat v okolí a na křižovatce ulic Rychtaříkova a Čapkovo náměstí muže odpovídajícího popisu zadržela. Policisté následně 29letému muži sdělili podezření z přečinu krádeže. V případě pravomocného rozsudku mu může hrozit až pětiletý trest odnětí svobody," popsala další zlodějův osud tisková mluvčí policie.

     Méně štěstí měl majitel pánského jízdního kola značky SCOTT v černo-modro-bílé barevné kombinaci s červenými nápisy, které bylo odcizeno v sobotu 2. září mezi půl jedenáctou a jedenáctou hodinou v Plzni. Bicykl byl odcizen ze stojanu v parku za obchodním centrem Plaza při cyklistickém závodu.
     Neznámý pachatel využil momentu, kdy majitel bicyklu povzbuzoval závodníky při průjezdu cílovou rovinkou, kolo odcizil a ujel. Po pachateli i kole policisté pátrají. "Pachatel svým jednáním způsobil poškozenému hmotnou škodu ve výši 110 000 korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a případem se intenzivně zabývají. Plzeňští policisté žádají případné svědky, aby se přihlásili osobně na Polici České republiky nebo zavolali na tísňovou linku 158 a podali výpověď, která by napomohla k objasnění případu. V případě pravomocného rozsudku může pachateli hrozit trest odnětí svobody až 5 let," uvedla k tomuto případu tisková mluvčí policie.

Foto ilustrační