Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Těžce opilý řidič zranil tátu s malým dítětem - aktualizováno

Opilý Ukrajinec dle všeho ujížděl od nehody a přitom vjel do cesty autu, ve kterém jel otec s malým dítětem

17. dubna 2023 09:49 , aktualizace 09:58

Alkohol Cizinci Doprava Nehody


     Včera večer kolem půl osmé večer došlo na hlavním tahu z Plzně na Karlovy Vary u Nové Hospody k dopravní nehodě, při které byli zraněni tři lidé, bohužel včetně malého dítěte.

     Podle informací přímo z místa jel devětačtyřicetiletý řidič s vozem Audi směrem od Plzně, když náhle vyjel ze silnice a naboural do před domem zaparkovaného vozu. Řidič chtěl dle všeho od nehody ujet, takže prudce vycouval, přičemž prorazil plot domu. Poté, ve snaze se rychle s vozem otočit, vjel přímo do cesty pětatřicetiletému řidiči s vozem Renault, který jel s asi pětiletým dítětem směrem na Plzeň a přes veškerou snahu již nestačil zabránit střetu.


     Při nehodě došlo ke zranění obou řidičů i dítěte, takže na místo vyjely všechny záchranné složky. Hasiči zajistili místo nehody a provedli protipožární opatření, zatímco záchranáři si oba řidiče i dítě převzali do péče a po ošetření je transportovali do Fakultní nemocnice Plzeň.

     Ještě předtím policisté podrobili oba řidiče dechovým zkouškám na alkohol, která u řidiče Renaultu vyšla s negativním výsledkem, zatímco řidič Audi, podle našich informací Ukrajinec, nadýchal 2,8 promile.

     Silnice z Plzně na Karlovy Vary byla asi hodinu zcela uzavřena. Policisté se v tuto chvíli nehodou na místě stále ještě zabývají, takže jejich vyjádření doplníme hned, jakmile bude k dispozici.

Aktualizace:

     "Dne 16. dubna v 19:30 hodin jel řidič s osobním vozidlem Audi A3 po silnici I/20 ve směru od obce Plzeň směrem na obec Úněšov, kde asi 50 metrů před křižovatkou u jednoho z domů vjel na pravou krajnici a došlo ke střetu přední části vozidla Audi se zadní částí zaparkovaného vozidla Fiat Scudo.
     Řidič se následně snažil vycouvat, kdy došlo ke střetu zadní části vozidla Audi s oplocením u domu, které tímto poškodil. Pak vyjel na silnici I/20, kde přejel do protisměrného jízdního pruhu a došlo ke střetu přední části vozidla Audi s přední částí vozidla Renault.
     S řidičem vozidla Audi byla provedena dechová zkouška s pozitivním výsledkem 2,76 g/kg alkoholu,"
potvrdila nám dnes včera publikované informace tisková mluvčí policie s tím, že policisté se nehodou dále zabývají.

     Jedinou dobrou zprávou, kterou k tomuto případu máme, je, že se nám včera večer ozval řidič druhého vozu a uvedl, že on i jeho dítě již byli propuštěni z nemocnice a mimo pár naraženin jim naštěstí nic vážného není.


 


Plzeňské želvy

Plzeňské želvy je tradiční plzeňské služba na odvoz vozu klienta. Fungují nepřetržitě již od roku 2008 a od té doby odvezly přes 200 tisíc vozů a přispívají tak k větší bezpečnosti na silnicích v Plzni a okolí. Odvoz vozu si můžete volat 7 dní v týdnů na čísle 607 202 202.