Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Osmnáctiletý řidič ujel od nehody i od zraněného

Způsobil nehodu, zranil člověka, ale z místa zbaběle ujel domů

28. ledna 2020 15:20 , aktualizace 15:39

Nehody

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     Včera jel teprve osmnáctiletý mladík ze Švihovska s vozidlem značky Škoda Fabia v Klatovech a kolem jedné hodiny odpoledne srazil muže na jízdním kole. 
     K nehodě podle tiskové mluvčí policie došlo, když mladík jel po Dukelské ulici a při přijíždění na křižovatku, kde je umístěna dopravní značka „Stůj, dej přednost v jízdě!“, odbočoval vlevo a nedal přednost v jízdě cyklistovi, který jel po hlavní komunikaci zprava, a tak došlo ke střetu.
     Náraz vozu muže z jízdního kola srazil na zem a během toho utrpěl muž zranění hlavy i ruky.
     Zarážející na tom je, že mladý řidič po nehodě z místa ujel. Policisté po něm samozřejmě začali okamžitě pátrat a nalezli ho v místě bydliště. Dechová zkouška u něj byla provedena s negativními výsledky.

     Policisté nyní čekají na lékařskou zprávu a poté s největší pravděpodobností mladíka obviní z trestného činu.
     Řidiči, který ujede od nehody, hrozí udělení sedmi trestných bodů a až pětitisícová pokuta ve správním řízení, ale ujetím z místa dopravní nehody, při které byl někdo zraněn, se totiž viník dopouští dokonce trestného činu neposkytnutí první pomoci a hrozí mu až pětiletý trest vězení.

Foto: Ilustrační

Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.