Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Dnešní pátrání po ztraceném Zdeňkovi Hnízdovi

V Hartmanicích se dnes sešlo 105 skvělých lidí, všem děkujeme my i rodina seniora

25. října 2020 18:33 , aktualizace čtvrtek 29. října 09:50

Pátrání

     Dnes na Šumavě celý den probíhalo velké pátrání po již pětadvacet dní ztraceném devadesátiletém seniorovi Zdeňkovi Hnízdovi. Zázemí dobrovolným pátračům poskytli hasiči z Hartmanic.

     Na místě se v devět ráno sešlo sto pět pátračů, byli zde hasiči JSDH Hartmanice, JSDH Plzeň Hradiště, JSDH Plzeň Božkov, JSDH Bělá nad Radbůzou, JSDH Žihobce, ZBK Ústeckého kraje, ZBK Moravskoslezkého kraje, K9 Rescue, policisté z OHS, Cizinecké policie a kriminalisté ve svém volnu a dobrovolníci z řad veřejnosti. Celé pátrání vedl Czech SAR Team, což jsou dobrovolní záchranáři, kteří si vše hradí z vlastního či z darů od sponzorů. Pokud jsme na někoho ve výčtu dobrovolníků zapomněli, omlouváme se, ale skvělých lidí, kteří si zaslouží veliké poděkování, tu skutečně bylo mnoho. Na místě nechyběla ani rodina pohřešovaného seniora, která zajistila pro pátrače občerstvení.

     Do desíti probíhalo proškolení, lidé byli rozděleni na skupinky, přičemž v každé skupince byli zdravotníci s plným vybavením k této práci i psovodi se svými čtyřnohými parťáky, a poté již každá skupinka podle map vyrazila projít určený úsek.

     Pátrání probíhalo až do odpoledne, pátrači nachodili desítky kilometrů, ale i přes obrovskou snahu všech se seniora najít stále nepodařilo.


 


Autosalon Dajbych

Plzeňský specialista na terénní vozy a jejich úpravy. Značky Toyota, INEOS Grenadier a Isuzu. Prodej off-road příslušenství ARB. Náš tým má největší zkušenosti v ČR, terénním vozům rozumíme a umíme je upravit přímo na míru pro nadšence, firmy i složky IZS. Jsme profesionálové ve 4x4.