Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Pavlíka z Babyboxu plánovaně zavraždila jeho matka!

Kriminalisté prokázali, že matka vraždu plánovala již během těhotenství

26. července 2017 15:04 , aktualizace středa 6. prosince 21:18

Vražda Zneužití dětí

     Včera večer jsme informovali o smrti jednoho z chlapečků odložených do plzeňského Babyboxu, a co hůře, chlapečkova poranění nemohla vzniknout při porodu, ale pouze úmyslným cizím zaviněním. Zpráva v tu chvíli sice ještě oficiálně potvrzená nebyla, ale dle našeho očekávání ji dnes policie již potvrdila.

     Dnes již také můžeme podrobně vysvětlit, jak je to s příběhem obou chlapečků doopravdy.
     V neděli ráno se v 6,18 rozezněla signalizace plzeňského Babyboxu na Denisově nábřeží, indikující zdravotnickému personálu vložení děťátka do tohoto zařízení. Zdravotníci zde pak nalezli chlapečka zabaleného do županu.
     Co ale všem vyrazilo dech, byl druhý signál z tohoto zařízení, který přišel v devět ráno. Opět zde byl chlapeček a jde tak o druhé dítě za jeden den, a ani ne po třech hodinách, což se v Česku ještě nestalo.

Byla to předem plánovaná vražda

     Bohužel prvotní informace o tom, že chlapečci jsou v dobrém stavu se následně nepotvrdila. Při prohlídce lékařem se totiž ukázalo, že chlapeček odložený jako první, tedy pojmenovaný jako Pavel, měl být mimo jiné i podchlazený, mít čerstvé modřiny a také mít ránu na hlavě.
     Toto dnes policie potvrdila a uvedla okolnosti, které jsou ještě horší, než se z počátku zdálo.
     "Po převozu prvního z odložených chlapečků do Fakultní nemocnice v Plzni a následném vyšetření lékaři bylo zjištěno, že někdo mohl novorozenci způsobit vážnou újmu na zdraví nesouvisející s porodem. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení a případ začali prověřovat kriminalisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje ve spolupráci s kriminalisty z Městského ředitelství policie Plzeň.
     Hned na prvopočátku kriminalisté prováděli šetření v okolí Babyboxu, ve velmi krátkém čase se jim díky intenzivnímu prověřování podařilo zaznamenat pohyb vozidla a také osobu, která dítě do Babyboxu umístila.
     Provedenými výslechy dále ustanovili matku, která chlapce porodila. Následující den, tedy v pondělí bylo policistům oznámeno, že novorozenec na následky závažných poranění v nemocnici zemřel.
      S ohledem na všechny zjištěné skutečnosti, po provedení potřebných úkonů a precizním zadokumentování případu pak vrchní komisařka Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje zahájila trestní stíhání 30leté ženy jako obviněné pro zvlášť závažný zločin vraždy.
     Žena měla utajovat svoje těhotenství. V inkriminovanou dobu porodila bez přítomnosti jiné osoby v koupelně svého bydliště v Plzni novorozeně mužského pohlaví. Již v průběhu gravidity ale pojala úmysl uskutečnit hrůzný plán. Bezprostředně po porodu se za použití hrubého násilí chlapečka snažila usmrtit, kdy ji však v koupelně vyrušila její matka, která o těhotenství své dcery do té doby neměla tušení,"
uvedla mluvčí policie
     Horor v bytě pokračoval, žena po příchodu své matky pokus o zabití miminka vzdala a matku požádala o převoz novorozence do Babyboxu.
     Dle trestního zákoníku nyní ženě hrozí až výjimečný trest.

    Foto z neděle, kdy u Babyboxu pracovali kriminalisté, což ukazovalo na vážné podezření z týrání, protože při odložení dítěte v Babyboxu jinak nedochází k porušení zákona a zjišťování, kdo dítě do boxu umístil.

Stav druhého dítěte je dobrý

     Vše zatím nasvědčuje, že oba případy odložených dětí spolu nijak nesouvisejí. Stav druhého chlapečka se zlepšuje a dnes mohl být záchranáři transportován do Dětského centra: