Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Ani Ukrajinci, ani Romové, pouze přelud

Případ pobodání u Plazy byl odložen - pachatelé neexistují

7. července 2022 16:23 , aktualizace 17:17

Loupež Napadení

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     Kriminalisté se poslední tři týdny intenzivně zabývali případem oznámeného napadení, pobodání a oloupení mladého muže před obchodním centrem Plaza. O tomto skutku jsme informovali v sobotu 18. června a případ samozřejmě vzbudil mezi čtenáři velký zájem i obavu o bezpečnost. Proto jsme ho dále sledovali a slíbili Vám další informace.

Tajemní Ukrajinci

     Krátce po vydání začal článek o tomto případu doslova žít svým vlastním životem na sociálních sítích. Jistá dáma ho totiž nasdílela do jedné z plzeňských diskuzních skupin s vlastním komentářem, že ví, že útočníci byli dva Ukrajinci a policie nám prý zakázala o tom psát. 
     Sice to byla naprostá blbost, protože zraněný mladík mluvil od začátku o dvou Romech a o Ukrajincích tak nikdy nepadla ani zmínka, ale pochopitelně jsme výmysly dámy nemohli komentovat, abychom nemařili probíhající vyšetřování.
     Jak moc výživné diskuze se pod článkem objevovaly, není snad nutné podrobněji vysvětlovat.

Útočníci s nožem neexistují

     Čím déle se kriminalisté případu věnovali, tím více trhlin dostávala mladíkova výpověď. Tisková mluvčí policie nám dnes oficiálně potvrdila, že ani jeden ze dvou popsaných útočníků ve skutečnosti neexistuje a hlavně nikdy ani neexistoval. "Pečlivým šetřením případu bylo zjištěno, že si muž utrpěné zranění způsobil sám a jeho popis události se nezakládá na pravdě. Případ byl proto odložen," uvedla mluvčí policie. 
       Podle našich informací trpí zraněný dvacetiletý muž psychickým onemocněním se kterým se léčí a celá událost včetně sebezranění i vymyšleného popisu útočníků byla dle všeho následkem jeho nemoci.

Původní článek z 18. června:

     V noci 17. června kolem jedenácté hodiny, tedy v době, kdy policisté zasahovali u konfliktu ve Skrétově ulici, vyjížděly další hlídky policie k Plaze, kde mělo dojít přepadení a zranění mladého muže.

     K tomuto případu museli vyjet i záchranáři. "Zasahovali jsme u pobodaného mladíka před OC Plaza Plzeň a transportovali jej se středně těžkým poraněním na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň," uvedli nám k tomuto případu záchranáři.
     Policisté okamžitě začali v okolí po pachatelích pátrat a případ si na místě převzali kriminalisté.

     Mluvčí policie nám dnes odpoledne uvedl, že policisté prověřují násilný trestný čin ke kterému došlo v pátek večer po třiadvacáté hodině u Plazy, kde mělo dojít k napadení dvacetiletého muže dvěma pachateli, kteří mu za použití násilí vzali mobilní telefon. Během tohoto jednání byl napadený muž zraněn ostrým předmětem v oblasti břicha. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvláště závažného zločinu loupeže. 

     Do doby vydání článku bohužel pachatelé dopadeni nebyli. Podle našich informací se naštěstí ukázalo, že zranění mladíka nebylo tak vážné, jak se na začátku mohlo zdát a mladý muž je mimo ohrožení života.

Foto: Ilustrační z jiného případu na stejném místě


Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.