Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Auto Vám nepůjčím, já Vám ho rovnou koupím!

Prosba o pomoc Šanci onkoláčkům přinesla nečekané a úžasné výsledky

1. prosince 2018 22:54 , aktualizace 23:03


     Jen před třemi dny jsme zveřejnili článek, v kterém jsme prosili o pomoc Nadačnímu fondu Šance onkoláčkům.
     Prosba se týkala možnosti půjčit větší auto na rozvoz výtěžku materiální sbírky vyhlašované fondem každý rok na pomoc onkologicky nemocným dětem, které tráví čas v nemocnicích nebo možnosti tento rozvoz po nemocnicích v Plzni, Praze, Ústí nad Labem, Českých Budějovicích a občas i v Brně zajistit.
     Tato potřeba vznikla kvůli autonehodě, při které Lenka, jedna ze zakladatelek a nynější ředitelka fondu přišla o auto, kterým rozvoz fond zajišťoval až do teď. 

     Za pouhé dva dny přišlo několik nabídek zapůjčení i odvozu, za které je Lenka velmi vděčná. Vše ale završila nabídka, která Lence doslova vyrazila dech. Na základě našeho článku se Lence ozval muž, který jí sdělil, že se jí rozhodl pro potřeby fondu koupit devítimístnou dodávku.
     "Jsem z toho úplně paf, nemůžu tomu uvěřit. Už to okamžité množství nabídek půjčení a odvozu mě hrozně dojalo, nečekala jsem to. Ale pan Jan mě úplně rozhodil. Prostě se ozval, že nám vybral auto a jestli vyhovuje. Druhý den ho přivezl, servisované, natankované, s novou technickou a dokonce i dálniční známkou na celý rok," řekla nám dojatá Lenka. 

     My jsme se dojemného předání samozřejmě zúčastnili, a když jsme viděli hromady krabic s dárky a materiální pomocí pro onkologicky nemocné děti, které leží připravené v kancelářích fondu, bylo nám jasné, že Ford Transit, který Jan vybral, byl optimální volbou.
     Honza vůz přivezl ke kancelářím fondu i se svou manželkou i malou dcerkou a na Lence bylo dojetí skutečně jasně vidět.
     "Četl jsem prosbu na Krimi-Plzeň a chtěl jsem prostě pomoct, tak jsem se ozval, jaké jsou požadavky a jestli by vyhovovalo, co jsem vybral. Je to starší vůz, tak jsem udělal i nějaké opravy, takže teď stačí jen nastartovat a jet. Přeji, ať dobře slouží," řekl nám skromně Jan poté, co Lence předal klíče a dokumenty od vozu.

      Za redakci se k poděkování všem a hlavně Janovi i jeho skvělé rodině připojujeme a jsme rádi, že se najdou lidé, kteří jsou ochotni takto pomoci.