Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Záchrana života na poslední chvíli

Policistům při záchraně mladého muže radila operátorka tísňové linky

13. prosince 2017 23:33 , aktualizace čtvrtek 14. prosince 09:46

Alkohol Sebevraždy Záchranáři Záchrana života

     Včera jsme informovali o případu, kdy záchranné složky zachránili muže vyhrožujícího skokem z okna v Plzni na Slovanech. To však nebyl jediný případ včerejšího večera, kdy život sebevrahovi zachránil včasný zásah složek IZS. Další drama probíhalo již od pěti hodin odpoledne v Liticích a upozornil nás na něj mail od čtenářky.

"Dobrý den, vážená redakce,
     ráda bych Vás informovala, že jsme včera postrádali našeho kamaráda z Litic. Ten poslal své dlouholeté přítelkyni email na rozloučenou a odjel. Jeden kamarád zalarmoval policii, která ho dle našich informací nalezla v Liticích někde u fotbalového hřiště takříkajíc za pět minut dvanáct. Prý snědl nějaké prášky a zapil to alkoholem. Chtěla bych hlavně aby byl kamarád v pořádku a aby se dostalo alespoň formou pozitivního článku poděkování těm, díky kterým dostal druhou šanci.
                                                                   Děkuji Vám mnohokrát, Vaše pravidelná čtenářka."

     O případ jsme se samozřejmě začali zajímat a oslovili jsme tiskovou mluvčí policie, která nám popsala k čemu došlo: "V 17:10 bylo policii nahlášeno, že muž odjel z domova osobním vozidlem a zanechal dopis na rozloučenou. Policisté začali pátrat kolem přehrady a nalezli vozidlo, ve kterém na sedadle řidiče ležel ve zhroucené poloze muž odpovídající popisu pohřešovaného. Ten již s policisty nebyl schopen komunikovat, pouze kývnutím hlavy zareagoval na své jméno a pak již ztrácel vědomí.
     Policisté z obvodního oddělení Plzeň - Bory na místo okamžitě přivolali záchranku a vzhledem k mužově stavu, který ho akutně ohrožoval na životě, zahájili za pomoci operátorky tísňové linky první pomoc. Kolabujícího muže vytáhli, uložili do úlevové polohy a za pomoci přikrývek, služební bundy a tření zad mu zajistili tepelný komfort do příjezdu záchranářů."

     Muž tedy profesionálnímu zásahu policistů a záchranářů přežil. Všem zúčastněným gratulujeme k dobře provedené práci.

Foto ilustrační

Autosalon Dajbych

Plzeňský specialista na terénní vozy a jejich úpravy. Značky Toyota, INEOS Grenadier a Isuzu. Prodej off-road příslušenství ARB. Náš tým má největší zkušenosti v ČR, terénním vozům rozumíme a umíme je upravit přímo na míru pro nadšence, firmy i složky IZS. Jsme profesionálové ve 4x4.