Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Požár pole, chat a altánu, ale i dítě nebo kůzle uvízlé na stromě

Výjezd k rozsáhlému požáru zpestřila záchrana dítěte ze stromu či zmatené kůzle

6. července 2022 18:44 , aktualizace 20:44

Hasiči

     Poslední dny bohužel opět hořely pole či lesy na několika místech Plzeňského kraje. K poslednímu a zatím zřejmě největšímu dnešnímu požáru došlo odpoledne po páté hodině mezi silnicí z Plzně do Klatov, Dobřany a Chlumčany.


     Na místo vyjeli profesionální i dobrovolní hasiči. Hasební práce výrazně komplikoval vítr, který přispíval k dalšímu šíření požáru a oheň se rychle rozšířil i do přilehlých zahrad, kde zasáhl dvě chatky, dřevěný altán a bohužel také králíkárnu.

     Hasiči s ohněm bojovali asi dvě hodiny, lokalizován byl zhruba po hodině a poté probíhalo dohašování a prolévání pole vodou. Požár chatek komplikovaly dvě tlakové lahve s propan butanem, které museli hasiči vynést a chladit.

     Výjezd k tomuto požáru zpestřila záchrana malého dítěte ze stromu. Po cestě k zásahu přišel z operačního střediska příkaz ke změně trasy a jedna jednotka byla přeposlána přes louku za plovárnou u Vodního Újezdu, kde prcek vylezl asi do šestimetrové výše a pak už se bál slézt. Hasiči z Přeštic společně s lezeckou skupinou z Košutky pomocí nastavovací žebříku dítě v pořádku snesli dolů a záchranáři ho preventivně prohlédli. Poté se hasiči vrátili se k původnímu výjezdu k požáru. 
     Shodou okolností včera na tom samém stromě uvízlo kůzle. Jednotka hasičů z Přeštic kůzle ze stromu sundala.

Foto: KP, hasiči

 


D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.