Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Těžce popáleného muže museli transportovat do nemocnice

Ačkoli vedle hořícího muže hořela i tlaková lahev, šli do toho a zachránili mu život

10. prosince 2021 11:04 , aktualizace 11:04

Bezdomovci Hasiči Záchranáři Záchrana života

     V noci na dnešek si policisté hlídkující v okolí nádraží v Dobřanech všimli plamenů šlehajících z karavanu, přispěchali proto na místo a vedle obytného přívěsu nalezli muže, jehož spodní polovina těla byla v plamenech.

     Policisté hasicím přístrojem ze služebního vozu uhasili muže i propanbutanovou lahev, kterou se dle všeho snažil z karavanu vynést, a zároveň k nádraží přivolali hasiče i záchranáře. Pokusili se také uhasit karavan, což se jim téměř podařilo, ale hasicí přístroje došly a oheň se znovu rozhořel.

     Hasiči ihned po příjezdu zahájili průzkum karavanu, který již byl plně zasažen ohněm a zjistili, že uvnitř je ještě druhá propanbutanová tlaková lahev.
     Nasadili proto dva "C" proudy a kromě hašení ochlazovali jak lahve, tak vedle karavanu zaparkovaný automobil.

     Když termokamera hasičům ukázala bezpečnou teplotu lahve v karavanu, vynesli ji ven a pokračovali v ochlazování obou i hašení požáru. Zároveň ve spolupráci s policisty poskytovali popálenému muži předlékařskou první pomoc.

     Zraněného muže si poté převzali záchranáři. "Muž narozený v roce 1961 byl s popáleninami druhého stupně na dolních končetinách transportován nejprve na chirurgickou ambulanci Fakultní nemocnice Plzeň a následně na popáleninovou kliniku Královské Vinohrady v Praze," uvedla tisková mluvčí záchranářů.

     Vyšetřovatel hasičů určil jako předběžnou příčinu požáru nedbalost při používání plynového vařiče. Vše nasvědčuje tomu, že se opilý muž snažil oheň udupat a při tom na něm vzplál oděv.
    "V době požáru byl šedesátiletý muž pod vlivem alkoholu a dle jeho slov uprostřed karavanu zapálil hořák na propanbutanové láhvi, aby si přitopil. Okolnostmi celého případu se zabývají dobřanští policisté,"
popsala tisková mluvčí policie. Muž podle našich informací nadýchal přibližně 1,5 promile alkoholu.

     Policisté praporčík David Šesták a praporčík Martin Opáleník z obvodního oddělení Dobřany svým včasným a pohotovým zásahem bezpochyby muži zachránili život. Gratulujeme!

Foto Hasiči

D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.