Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Seniorce hořel dům nad hlavou

Požár zasáhl střechu i podkroví domu a musel být vyhlášen II. stupeň požárního poplachu

28. března 2023 15:44 , aktualizace 19:32


     Téměř celou neděli zasahovali profesionální a dobrovolní hasiči z deseti jednotek u požáru rodinného domu v obci Hoštěc, která je součástí města Teplá. Hasiči na místě pracovali až do večerních hodin, přes noc pak bylo potřeba místo požáru hlídat kvůli možným skrytým ohniskům a teprve včera dopoledne bylo možné po závěrečné kontrole předat objekt majitelům.

      Před polednem projíždějící hlídka policie zpozorovala vycházející kouř ze střechy domu a policisté okamžitě vyrazili na pomoc. Požár nahlásili hasičům a zároveň dostali z hořícího domu ven zraněnou obyvatelku narozenou v roce 1955, které poskytli první pomoc a předali ji do péče přivolaným záchranářům.

     "Požár zasáhl střechu a podkroví domu, na místo bylo potřeba povolat větší počet jednotek hasičů, vyhlášený byl II. stupeň požárního poplachu, a to nejen kvůli potřebě velkého množství dýchací techniky, ale také kvůli nutnosti vynést velmi značné množství různých věcí z domu. Kvůli uskladněným věcem prakticky v celé domě se totiž hasiči nemohli dostat ke všem ohniskům požáru," uvedl k zásahu mluvčí hasičů.

      Výše škody a příčina požáru je v šetření.

Foto, video: HZS

D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.