Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Při požáru byla velmi vážně popálena žena

Zásah hasičů komplikoval nepřístupný terén, povolán byl i vrtulník LZS

Autor: Petr Novák čtvrtek 14. března 12:04 , aktualizace 14:54

Bezdomovci Hasiči Záchranáři


     Dnes před jedenáctou hodinou dopoledne byl na tísňovou linku oznámen požár v Plzni na Vinicích a zranění jedné osoby.

     Na místo ihned vyjeli hasiči i záchranáři a ukázalo se, že k požáru došlo v jednom z bezdomoveckých ležení v křovinách za nemocnicí Privamed.

     "Záchranářům hned po příjezdu na místo události šli naproti dva muži, kteří nesli těžce popálenou, asi čtyřicetiletou ženu. Ta utrpěla velmi rozsáhlé popáleniny na přibližně šedesáti procentech těla, kdy se jedná o popáleniny 3. až 4. stupně. Záchranáři u ženy museli zajistit dýchací cesty a celkově ji stabilizovat, takto ji předali letecké záchranné službě, která ji aktuálně transportuje na popáleninové centrum Praha Vinohrady," popsala tisková mluvčí záchranářů. 

     Hasiči mezitím museli za asistence strážníků najít cestu k těžko přístupnému tábořišti, které bylo v plamenech. Po nalezení cesty byly zahájeny hasební práce, požár byl lokalizován a během krátké chvíle i zlikvidován.

     Podle prvotních informací mělo k požáru dojít po závadě na plynovém vařiči, tuto informaci však zatím vyšetřovatel hasičů nepotvrdil.

     Okolnostmi události se samozřejmě zabývají i policisté.

Aktualizace:

     "Při požáru došlo ke zranění ženy, která si dle dosud zjištěných skutečností měla ve stanu zapálit lihový vařič, který se vznítil a následně došlo k explozi. Policisté se případem zabývají a ve spolupráci s hasiči zjišťují veškeré okolnosti," doplnila odpoledne tisková mluvčí policie.

Foto HZS

 

 

D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.