Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Kriminalisté již znají výsledky pitvy i znaleckých zkoumání smrti dvacetileté Nikoly

V souvislosti s tímto případem policisté ale stále pátrají po muži, který jezdí bílou dodávkou

7. listopadu 2022 15:58 , aktualizace 16:00

Pátrání Smrt

     Smrt teprve dvacetileté prostitutky Nikoly, která byla ve čtvrtek 13. října nalezena v krvi na nájezdu na hlavní tah z Plzně na Domažlice u čerpací stanice Mol mezi Plzní a Sulkovem, má nečekané a velmi překvapivé rozuzlení. Posudky soudních znalců i výsledky soudní pitvy totiž prokázaly, že dívka zemřela v důsledku vnitřních chorobných příčin a na její smrti neměla podíl žádná cizí osoba. 

     "Kriminalisté od začátku pracovali hned s několika verzemi vzniku vážného zdravotního stavu ženy. Jednou z možností bylo, že na zranění ženy měla podíl nějaká cizí osoba, stala se účastníkem dopravní nehody a další variantou bylo, že vážný zdravotní stav ženy byl způsoben z chorobných příčin.
     Žena po několika dnech v nemocnici zemřela, a proto byla v případu nařízena soudní pitva. Jak z posudku soudních znalců, kteří byli k případu přizváni ještě v době hospitalizace ženy v nemocnici, tak z výsledků soudní pitvy a dalších posudků bylo zjištěno, že k vážnému zdravotnímu stavu a následnému úmrtí došlo z důvodu vnitřních chorobných příčin,"
podrobně nám objasnila mluvčí policie.

     Podle našeho zdroje s případem velmi dobře obeznámeného způsobilo úmrtí Nikoly prasknutí aneurysmatu, tedy výduti, na jedné z mozkových cév. To mělo způsobit silné krvácení do lebeční dutiny, které následně mohlo vyvěrat ranou v obličeji způsobenou pádem na svodidla, u kterých v tu chvíli stála.

Policie stále hledá tohoto svědka

      Policisté ale stále neví, co přesně se na místě stalo a proto dále hledají důležitého svědka, který by mohl svými informacemi pomoci objasnit důležité otázky. Kriminalisté se proto opakovaně obracejí s prosbou o pomoc na veřejnost.  "Jedná se o muže ve věku 35 až 40 let, bez vlasů a vousů, hubené postavy, který má hnědé malé oči, propadlé tváře a snědší pleť. Na místě se zdržoval s bílou dodávkou bez potisků s dvoukřídlými dveřmi vzadu. Vozidlo mělo v registrační značce písmeno P," popsala tisková mluvčí policie.

     Policisté žádají muže na identikitu, nebo osoby, které by mohly vědět, kde se muž zdržuje, aby se přihlásili na tísňové lince 158.


O případu jsme již podrobně informovali zde:

Celý příběh dvacetileté Nikoly

     Ve čtvrtek 13. října po jedné hodině odpoledne byla na nájezdu na hlavní tah z Plzně na Domažlice u čerpací stanice Mol mezi Plzní a Sulkovem nalezena velice vážně zraněná žena. Jejího bezvládného a zkrvaveného těla ležícího na krajnici si všiml projíždějící řidič, který jí ihned poskytl první pomoc a přivolal záchranné složky.

      Záchranáři si ženu převzali do péče a minimálně půl hodiny se pokoušeli jí stabilizovat, aby vůbec mohla být transportována do nemocnice. "Ženu ve věku přibližně dvacet let jsme s těžkým zraněním a ve velmi vážném stavu transportovali na Emergency Fakultní nemocnice Lochotín," uvedla nám tisková mluvčí záchranářů.

      Policisté nájezd uzavřeli a na místo byl povolán výjezd kriminální policie i policejní technik k zajištění veškerých možných stop. 
     "Dnes krátce po jedné hodině odpoledne jsme přijali oznámení o zraněné ženě nalezené nedaleko jedné z čerpacích stanic na výjezdu z Plzně. Jednalo se o cizinku narozenou v roce 2002. V současné chvíli probíhají prvotní úkony trestního řízení a k případu tak prozatím není možné poskytnout bližší informace," doplnila nám tehdy tisková mluvčí policie.


Kdo byla napadená?

      Podle informací přímo z místa měla být žena prostitutka, které se na tomto sjezdu často nabízejí, pocházející ze Slovenska. Je vyloučeno, že by jí její rozsáhlá zranění mohlo způsobit sražení autem. "Nikola měla pomlácený obličej a rozbitou hlavu. Co víme, tak tu asi půl hodiny před tím, než ji našli, k někomu nastupovala do auta," popsala nám jedna z žen na místě.

     Útok překvapil i ostatní prostitutky, mezi kterými se dívka na výpadovce na Domažlice zdržovala. "Nikola tu byla asi tři nebo čtyři týdny, tedy s přestávkami, jezdila domů do Spišské Nové Vsi. Je mladá a hezká, takže si jí zákazníci hodně žádali. S holkama tu problémy neměla, rychle se skamarádila," popsala nám v pátek jedna z prostitutek, které se na místě často zdržují. 

     Zdroj blízký rodině nám o pár dní později popsal, jak se Nikola do Čech k práci prostitutky dostala. "Do toho jí natáhla příbuzná jejího bývalého, která už roky vozí mladé holky ze Slovenska do Čech, kde je prodává," popsal nám muž, jehož totožnost má redakce k dispozici.  

Stav těhotné dívky

      Lékaři v plzeňské Fakultní nemocnici hodiny bojovali o Nikolin život. "Mladá žena je hospitalizovaná na Jednotce intenzivní péče a její zdravotní stav je velmi vážný," uvedla nám v pátek 14. října tisková mluvčí Fakultní nemocnice Plzeň. 

     Stav dívky se bohužel následující dny i přes veškerou snahu lékařů horšil. "Ve středu 19. října jí museli operovat a odebrat jí mrtvé miminko, byla totiž ve třetím měsíci těhotenství. Doktoři naší Nikolce nedávají moc šancí, že se vůbec probere. Srdíčko jí prý bije jen na 25 procent," popsal nám minulý týden dívčin otec.

Teprve dvacetiletá Nikola svůj boj o život bohužel prohrála

     Později nás rodina informovala, že i přes obrovskou snahu lékařů ve Fakultní nemocnici Plzeň teprve dvacetiletá Nikola 25. října před půl dvanáctou dopoledne zemřela.

     Úmrtí dívky nám potvrdila i tisková mluvčí policie. "V případu byla nařízena soudní pitva a policisté se případem dále intenzivně zabývají," uvedla nám.




T2 Reality

Jsme plzeňská realitní kancelář zabývající se prodejem, pronájmem a správou nemovitostí. Našim klientům můžeme nabídnout širokou škálu služeb, mimo jiné třeba designerské služby nebo home staging.