Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Příběh desátníka Šlupky pokračuje, pomáhejte nám dál prosím

Zdá se že, dobrý konec je již vidět na obzoru

24. května 2017 21:19 , aktualizace čtvrtek 25. května 21:25

V první řadě: DĚKUJEME!     

     Po našem včerejším uveřejnění článku o desátníku Šlupkovi se ozvalo opravdu velké množství lidí, kteří buď pomoc rovnou nabídli, nebo se zajímali, jak by pomoci mohli. 
     Jmenovitě se v průběhu pouhých patnácti minut po vydání článku telefonicky ozval jako první Michal Chalupný - starosta Doubravky a vzápětí do redakce volal primátor města Plzně Martin Zrzavecký. 
     Dalším, kdo nabídl pomoc byl náš partner, pečovatelská služba Domovinka v čele s paní Hajšmanovou. 
     Dále například rodina Zuchových, která desátníku Šlupkovi přivezla osobní věci a hygienické potřeby nebo Denisa Monert ze Strýčkovic, která nabídla ubytování přímo u sebe. Mezi dalšími v první desítce, kdo se nabídli s pomocí, byl například Daniel Scott, Jan Žambůrek a mnoho dalších. Není bohužel v našich možnostech zde vyjmenovat všechny, kteří pomoc nabídli, ale opravdu oceňujeme veškerou snahu a za desátníka Šlupku všem moc děkujeme.

Primátor si případ vzal za vlastní

     Ještě v deset hodin večer nám do redakce znovu volal primátor Zrzavecký s tím, že v průběhu noci zařídil několik telefonátů a domluvil desátníku Šlupkovi jednání na Odboru sociálních služeb, kde by mu měla v jeho situaci pomoci vedoucí paní Hynková.
     Na sociálku jsme se Šlupkou měli dorazit po poledni. Desátník Šlupka se slavnostně oděl do vycházkové uniformy US Army z roku 1945 a společně s našimi redaktory vyrazil na úřad. To se však neobešlo bez drobných komplikací, protože nejprve celá výprava omylem vyrazila do Jungmannky, kde ale úřad nesídlí a pak jsme ještě objevili malý plzeňský fenomén dvou vedoucích úřednic.

Omyl se stane maximálně 3x za deset let

     Díky snaze primátora Zrzaveckého jsme byli objednáni na Odboru sociálních služeb Magistrátu města Plzně u vedoucí paní Hynkové, ale kvůli chybné adrese jsme skončili nejprve v Jungmanově ulici. Zde jsme získali novou adresu Martinská 3, kde ovšem nacházela jen restaurace. Po krátké poradě s Googlem, který tvrdil, že vedoucí sociálky paní Hynková sedí na Okresní správě sociálního zabezpečení o ulici vedle v Goethově, jsme vyrazili tam.
     Zde nás ale paní Hynková nejen nečekala, ale také popřela, že by o případu cokoli věděla a byla z nás trochu vyděšená. Desátník Šlupka v tu chvíli začal propadat panice a zoufalství.
     Během následných několika lehce hysterických telefonických hovorů se pak ale naštěstí zjistilo, že se vedoucí Odboru sociálních služeb jmenuje úplně stejně jako vedoucí Okresní správy sociálního zabezpečení a nejen, že nejsou příbuzné, ale ani jedna o druhé neví.

Od Hynkové k Hynkové a vítězíme

     Po vysvětlení omylu se konečně vracíme na správnou adresu do Martinské, ale čísla 2 na Odbor sociálních služeb, kde nás očekává usměvavá paní vedoucí Hynková. 
     Naprosto šťastný desátník Šlupka zde dostal tureckou kávu kterou miluje a mohl zde také nesmírně milým úřednicím sdělit, co vše si prožil i jaká by měl přání a představy, a jak by chtěl dál žít. Shrnuto, jeho snem je zůstat v Plzni. Rád by měl pokoj, kde by si uklízel, pral, vařil a staral se o sebe.
     Díky až neuvěřitelné snaze mnoha lidí má nyní Šlupka na takové bydlení opravdu reálnou šanci. Možnost ubytování je v moderně zařízené městské ubytovně, pokud si zajistí základní materiální věci jako civilní oblečení, hygienické potřeby, přípravky na úklid atd. a dokáže složit zálohu ve výši 700 Kč. Zde také bude pod dohledem odborných pracovníků, kteří mu postupně pomohou s řešením dalších potřeb, jako mnoho let zanedbaných návštěv lékařů a mnoho dalšího.

Pomůžete nám?

     Zde se na Vás musíme opět obrátit s prosbou o pomoc. Jak jsme informovali v minulém článku, byl Šlupka nedávno oloupen a další důchod bere až v polovině následujícího měsíce. Nepotřebuje moc, jen splnit podmínky ubytování, nakoupit potřebné a přežít do dalšího důchodu.
     Založili jsme tedy bankovní účet, na který je možné desátníku Šlupkovi zaslat finanční pomoc. Vybrané peníze budou předány sociální pracovnici, která Šlupkovi pomůže s nákupem základního vybavení a všech potřebných propriet. Zbylé peníze pak poslouží jako přilepšení k jeho důchodu.

Číslo účtu je: 279746378/0300

Platí pouze 15 dní!


 

A.C.W. Saloon

Jediná opravdu Westernová hospoda v Plzni. Pravý, staroamerický Country Saloon, s otevřenou kuchyní a vlastním Armádním klubem s trvalou výstavou zbraní a vojenským barem.