Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

"Můj život už nemá žádný další smysl"

Policisté improvizovali, hodně mluvili a muži v depresi tak nakonec zachránili život

3. ledna 2020 17:28 , aktualizace 17:28

Sebevraždy Záchrana života

     Období vánočních svátků či konce roku bohužel neznamená pro všechny období radosti, pro mnoho lidí je toto období časem smutku a depresí.
     Deprese je závažná, dlouhotrvající porucha psychiky projevující se snížením až vymizením schopnosti prožívat potěšení, pokleslými náladami jedince a patologickým smutkem. Dotyčný pociťuje často zmar a beznaděj i nedostatek motivace, neschopnost cítit potěšení, úzkost a osamocenost, pocity bezcennosti nebo viny, také je někdy zvýšená agrese, vyskytuje se malá sebedůvěra, únava, zhoršená pozornost a chybí soustředění. Jedná se o závažný, dokonce někdy i život ohrožující stav, ze kterého je velmi obtížné se dostat bez odborné pomoci a může vést dokonce k myšlenkám na sebevraždu.

     Podobnou zkušeností si zřejmě v poslední době prošel i muž, jehož případ řešili na Nový rok kaznějovští policisté. Mezi druhou a třetí hodinou odpoledne totiž přišla na jejich služební telefon sms, ve které jim pisatel oznámil, že hodlá ukončit svůj život, který pode něj již nemá žádný další smysl.
     Policisté pisatele ihned kontaktovali zpět, jeden z nich s ním začal o celé věci hovořit a jeho úmysl mu rozmlouvat. Protože zoufalý muž nechtěl prozradit, kde se nachází, ani co přesně má v plánu, udržoval s ním policista neustálý kontakt a zároveň jeho kolega požádal přes operační středisko o zaměření telefonu. Souběžně s tím pak policisté vyjeli do terénu muže hledat. 
     Policistovi, který po celou dobu s mužem mluvil, se nakonec podařilo zoufalého muže přesvědčit, aby mu sdělil svou polohu a tak ho mohli v lese nedaleko Kaznějova najít.
     "Na místo byli následně přivoláni záchranáři a bylo rozhodnuto o transportu muže narozeného v roce 1975 na psychiatrické oddělení," uvedla tisková mluvčí policie. 

     Policistům pak samozřejmě patří veliký dík za záchranu lidského života.

Foto ilustrační z obdobného případu, kdy policista z obvodního oddělení zachránil život seniorovi

     



Autosalon Dajbych

Plzeňský specialista na terénní vozy a jejich úpravy. Značky Toyota, INEOS Grenadier a Isuzu. Prodej off-road příslušenství ARB. Náš tým má největší zkušenosti v ČR, terénním vozům rozumíme a umíme je upravit přímo na míru pro nadšence, firmy i složky IZS. Jsme profesionálové ve 4x4.