Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Jeden psovod muži z krku odřezával smyčku, druhý ho držel

Velice dramatický zásah, když vyjednavač neuspěl, do akce vyrazili psovodi

30. března 2022 17:06 , aktualizace 17:08

Sebevraždy Záchrana života

Partner článku – Alfa Tactical

     Policisté v pondělí večer obdrželi oznámení, že se na Úněšovsku na blíže neurčeném posedu má nacházet muž vyhrožující, že ukončí svůj život oběšením. Protože nebylo jisté, kde přesně se muž nachází, byli na místo vysláni i psovodi se svými čtyřnohými parťáky.

      Psovodi se po příjezdu do obce, kde muž bydlí, spojili s místními policisty a společně se zdejším myslivcem vyrazili prohledat vytipované lokality. Na jednom z posedů skutečně nalezli muže, stojícího na konstrukci dokonce už i s lanem uvázaným kolem krku.
      Policisté s mužem navázali hovor, ve kterém se ho snažili asi hodinu a půl přesvědčit, aby svého jednání zanechal. Poté na místo dorazil i policejní vyjednavač, který si hovor se sebevrahem převzal.

      Protože ani další půlhodinu se muže nepodařilo přesvědčit, rozhodli se policisté pro jeho bezpečné zajištění. Když muž na chvíli polevil v pozornosti, policisté k němu bleskurychle vyrazili, jeden mu chytil nohy, aby zabránil jeho seskočení z konstrukce posedu, zatímco druhý k němu vyšplhal, aby mu odřízl smyčku z krku.

      Když byl muž mimo ohrožení života, převzali si ho do péče přivolaní záchranáři.

     Na fotografii z místa se jeden z psovodů vítá se svým psem Bondem, který musel po dobu zásahu zůstat ve služebním voze a z nepřítomnosti pána byl patřičně nervózní. Na druhé fotce jsou pak oba zasahující psovodi.

 


Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.