Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Střelba v ubytovně, zasahovaly prvosledové hlídky se samopaly

Těžce opilý správce plzeňské ubytovny začal plynovkou střílet na hosty

21. února 2021 14:21 , aktualizace 18:38

Alkohol Napadení Ubytovny Zadržení pachatele Zbraně

Partner článku – Alfa Tactical

     V noci na dnešek před devátou hodinou oznámilo několik lidí, že se střílí v ubytovně v Libušínské ulici v Plzni Božkově. Na místo samozřejmě okamžitě vyjely prvosledové hlídky policistů vybavené jak dlouhými zbraněmi, tak i rozšířenou balistickou ochranou.
     Policisté po příjezdu k ubytovně zjistili, že mělo jít rozepři asi tří mužů ukončenou několika výstřely, střelec by se měl stále ještě pohybovat v budově a dráždivá látka ve vzduchu společně s několika kašlajícími a slzícími lidmi po chodbách pak ukázala, jaká zbraň byla zřejmě použita.

     Policisté poté vstoupili dovnitř, nalezli a zadrželi střelce i jeho zbraň a začali zjišťovat, co se zde vlastně stalo. Podle prvotních informací od ubytovaných zde měla ve společenské místnosti popíjet alkohol skupina osob včetně správce ubytovny. Podle svědků se již v průběhu večera měl správce mužům chlubit a manipulovat v místnosti pistolí.
     Po nějaké době mělo mezi dvěma muži a správcem dojít k hádce, ta se stupňovala, přesuna na chodbu, kde správce vytáhl zbraň a vystřelil několik ran přímo do obličeje jednoho z mužů. Naštěstí se jednalo pouze o expanzní zbraň, tedy takzvanou plynovku, která vystřelí pouze oblak dráždivé látky a nemělo by dojít k vážnějšímu zranění. Dráždivý plyn samozřejmě ale v ubytovně zasáhl více lidí, kteří si pak stěžovali na problémy s dýcháním, pálení a slzení očí.

     Zadrženého správce policisté v poutech převezli k dalším úkonům, respektive prvotně k vystřízlivění a na místo dorazil policejní technik k zajištění veškerých stop, například nábojnic.

     Proč správce narozený v roce 1968 začal na muže střílet policie zatím neuvedla, šetření na místě totiž značně komplikovalo, že všichni účastníci konfliktu byli velmi opilí. Samozřejmě jsme se svědků ptali, zda správce nebyl napaden a nešlo tak o nutnou obranu, ale přímo napadení nikdo z námi oslovených nezaznamenal a všichni hovořili spíše o běžné hádce opilců.
     "Vzhledem k tomu, že prověřování případu je na samém počátku, můžeme uvést pouze to, že jsme zajistili muže narozeného v roce 1968, který měl použít zbraň proti druhému muži. Zajištěný muž při dechové zkoušce na alkohol nadýchal 1,92 promile a byl převezen na PAZS,"
uvedla tisková mluvčí policie s tím, že druhý muž, narozený v roce 1976, nadýchal 2,16 promile. Policie nyní prověřuje veškeré okolnosti případu.


Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.