Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Strojvedoucí použil rychlobrzdu a pak už se mohl pouze modlit

Za pouhých dvacet hodin vyjížděly všechny záchranné složky ke dvěma nahlášeným případům střetů vlaku s osobou

2. července 2022 21:34 , aktualizace 22:17

     Dnes večer v půl deváté byl na trati číslo 170, v úseku mezi Dobřany a Plzní, nahlášen další střet vlaku, konkrétně rychlíku jedoucí ve směru na Plzeň, s osobou jdoucí v kolejišti. Jde tak již o druhý takový případ nedaleko Plzně za pouhých dvacet hodin!

     Na místo opět vyjely všechny záchranné složky, tedy záchranáři se sanitkou i s vozem s lékařem, přeštičtí hasiči i jejich drážní kolegové z Plzně a samozřejmě i policisté.

     Podle informací přímo z místa zahlédl mladý strojvedoucí rychlíku v kolejišti před sebou jdoucího člověka. Samozřejmě začal okamžitě houkat, muž však nijak nereagoval, a proto strojvedoucí použil rychlobrzdu, ta ale samozřejmě vlak nezastaví okamžitě a tak se rychlík velikou rychlostí řítil ke zcela netečnému muži.
     Poslední, co strojvedoucí zahlédl, bylo, že si muž konečně vlaku všiml, asi chtěl z kolejiště utéct, jenže upadl napříč koleje a pak ho již strojvůdce ztratil ze svého zorného pole.

     Jako zázrakem se však muži vůbec nic nestalo, protože díky svému pádu se skutálel z náspu, kde byl později nalezen jako zázrakem naprosto bez zranění.
     Za touto podivnou cestou muže po kolejích zřejmě může hladina alkoholu v jeho žilách, protože policisté mu naměřili 2,9 promile.

     Podle mluvčí policie bude jednání muže vyřešeno na místě příkazním řízením, tedy pokutou.


Před pouhými dvaceti hodinami:

Po osobě možná sražené vlakem pátraly v noci desítky lidí

     V noci na dnešek před jedenáctou hodinou zahlédl strojvedoucí vlaku projíždějícího po trati číslo 180 v Holýšově přímo vedle místa, kde se v tu chvíli konal open-air festival Pekelný ostrov, osobu na trati.
     Vzhledem k tomu, že strojvůdce nevěděl, zda ten člověk stačil uskočit a nebo ho vlak srazil, použil rychlobrzdu a na místo samozřejmě okamžitě vyrazily všechny dostupné záchranné složky. Tedy místní policisté, policisté z pořádkové jednotky nasazené na festivalu, místní profesionální i dobrovolní hasiči, hasiči ze Staňkova, z Plzně také na místo dorazili drážní hasiči a samozřejmě i záchranáři.

     Prohledávání trati trvalo více než dvě hodiny, během toho byl nasazen i policejní psovod se služebním psem, ale nikdo nalezen nebyl a tak bylo pátrání ukončeno.


 


 


D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.