Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Pro muže v bezvědomí musel letět vrtulník LZS

Senior se velmi vážně zranil při kácení stromu

Autor: Karel Aleš sobota 13. dubna 17:13 , aktualizace 18:30

Partner článku – Ski klinovec


     Dnes odpoledne kolem půl čtvrté vyjížděly všechny záchranné složky do Horšic, což je vesnice ležící v okrese Plzeň-jih asi osm kilometrů od Přeštic, odkud byl hlášen pád stromu na staršího muže. Vzhledem k rozsahu zranění byl povolán i vrtulník letecké záchranné služby z letiště v Líních.

     Po příjezdu na místo se ukázalo, že se nejednalo přímo o pád stromu, ale pouze o velikou větev, přesto však byly následky velmi vážné, neboť větev staršího muže zasáhla přímo do hlavy. "Muž narozený v roce 1946 utrpěl vážná zranění a v bezvědomí, se zajištěnými dýchacími cestami, musel být letecky transportován na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín," uvedla nám mluvčí záchranářů.

      "Po přijetí oznámení na místo ihned vyjela hlídka z obvodního oddělení Přeštice. Na místě zjištěno, že na muže narozeného v roce 1946, který na soukromém pozemku kácel strom, měla jedna z větví spadnou a způsobit mu zranění," doplnila informace mluvčí policie.


V tomto týdnu jsme psali i o této události:

Na jedoucí auto spadl strom

     V úterý po půl čtvrté odpoledne došlo nedaleko Rokycan v lokalitě Pod Kotlem k pádu vzrostlého stromu na jedoucí vozidlo. V jeho vraku pak zůstala zaklíněna zraněná řidička.


     Na místo samozřejmě okamžitě vyjely všechny záchranné složky. "My jsme vyprostili jednu zraněnou osobu a předali ji záchranářům," uvedli nám hasiči. 

     "My jsme převzali ženu narozenou v roce 1976 a po ošetření na místě jsme ji transportovali na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín se středně těžkým zraněním," doplnila mluvčí záchranářů.

     Hasiči poté ještě strom rozřezali a komunikaci zprůjezdnili.

Ski klinovec

Největší lyžařsky propojený areál v ČR. Přes 31 km sjezdovek všech obtížností. 5 lanovek z toho 3 s oranžovou bublinou. Luxusní večerní lyžování na modré sjezdovce dlouhé 1,5km a s nejnovější lanovkou s vyhřívanými sedadly. Lyžařská škola s dětským parkem s posuvnými pásy v Jáchymově.