Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

VAROVÁNÍ: Podvodníci s penězi opět řádí v plzeňských provozovnách

Přinášíme přesný popis triku, kterým Vás okradou

5. října 2017 11:31 , aktualizace pondělí 9. dubna 08:33

     S podvodníkem se včera kolem půl páté odpoledne setkala obsluha známého rychlého občerstvení na Americké třídě a návštěva slovensky hovořícího muže zde obsluhu stála několik tisíc korun.

V čem přesně podvod spočívá?

     Muž si nejprve zakoupil drobnost nízké hodnoty, za kterou zaplatil dvoutisícovou bankovkou, na kterou si nechal vrátit. Pak z kapes vyndal velké množství bankovek a obsluhu požádal o výměnu peněz. Nejprve za sedm pětistovek požadoval 3000 korun. Obsluha muže upozornila, že mylně dává více a rozložila pětisetkorunové bankovky na pultu, aby byla jasně vidět hodnota. To se ale muži nelíbilo a začal máchat rukama, ve kterých držel další bankovky. Obsluha mu tedy vyměnila pětistovky za tři tisíce, muž ale ihned na pult položil čtyři tisícovky a požadoval dvě dvoutisícovky. Současně s tím sebral přebývající pětisetkorunu z předchozí transakce ovšem společně s ostatními pětisetkorunami. V tu chvíli již zmatená obsluha muži vyměnila tisícikoruny za dvoutisícovky a muž rychle odešel.
     Pokud jste počítali s námi, je Vám v tuto chvíli již jasné, že podvodník obsluhu připravil o tři tisíce korun, ale je třeba si uvědomit, že počítáme v klidu u počítače, zatímco prodavačka ve spěchu a stresu, který podvodník svým chováním cíleně umocňuje a zřejmě k tomu používá i komplice. Podle všeho totiž do hry patří i druhý muž, který z podniku nakonec odešel bez objednávky, ten totiž kolegu prodavačky po celou dobu rozptyloval nesmyslnými dotazy na nabízené zboží.

     "Na pohled ten muž vystupoval a působil slušně. Určitě to nejsou žádní amatéři, na pokladně dělám již 10 let a nikdy jsem se s takovou situaci nesetkala a nevěřila jsem, že se to může stát i mně. Ale pán byl určitě hodně zkušený. Chtěla bych varovat všechny prodejce aby si dávali pozor, můžete o peníze přijít, ani nevíte jak," řekla nám k tomuto incidentu okradená prodavačka.

Další měniči takhle řádili před rokem a půl v Klatovech

Další měniči z Rumunska používali ke zmatení pětiseteurovou bankovku a neváhali do hry zapojit i dítě.

A na závěr ukázka bulharské show