Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Čelní střet autobusu s osobním autem, ve kterém cestovala i sedmiletá holčička

Vážná nehoda zcela uzavřela silnici z Plzně do Chrástu

13. listopadu 2023 16:23 , aktualizace 17:46

Doprava Hasiči Nehody Záchranáři

Partner článku – Express servis


     Bohužel dnešní děsivá série dopravních nehod stále pokračuje.
 

     K další dnešní, tentokrát velmi vážné dopravní nehodě, došlo na silnici z Chrástu do Plzně přímo u autobusové zastávky v Zábělé. Jde o čelní střet autobusu s osobním autem. Na místo nehody samozřejmě okamžitě vyjely všechny záchranné složky a silnice byla zcela uzavřena.


     Hasiči zajistili místo nehody, provedli protipožární opatření, zlikvidovali uniklé provozní kapaliny a v přistaveném hasičském autobusu poskytli tepelný komfort cestujícím z nabouraného autobusu.     

     Záchranáři mezitím za asistence hasičů s maximální opatrností z osobního vozu vyprostili zraněné sedmileté dítě. Holčička na uklidnění dostala od hasičů hračku Dráčka a poté byla transportována do Fakultní nemocnice Plzeň. Třicet lidí bylo evakuováno pomocí evakuačního autobusu hasičů.

     V autobuse cestovalo celkem 51 osob, jedna z cestujících utrpěla zranění a byla transportována do nemocnice. "Z místa jsme transportovali dítě mladšího školního věku se středně těžkým zraněním na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň. Ženu narozenou v roce 1964 jsme transportovali s lehkým zraněním na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň," uvedla nám mluvčí záchranářů.

     Dle prvotních informací přímo z místa k nehodě došlo tak, že jednačtyřicetiletá řidička jedoucí v osobním voze Škoda směrem na Plzeň nepřizpůsobila rychlost, uvedla vozidlo do smyku a přejela do protisměru, kde čelně narazila do protijedoucího autobusu linky 221.

     Nehodu na místě šetří policisté, zatím můžeme uvést, že dechové zkoušky u řidičky osobního vozu i u řidiče autobusu byly negativní.

Aktualizace:

     "Řidička narozená v roce 1982, která jela s vozidlem Škoda Octavia ve směru od Chrástu na Plzeň, v obci Zábělá při průjezdu pravotočivé zatáčky zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu komunikace a povětrnostním podmínkám, dostala se do smyku a střetla se s protijedoucím autobusem. V osobním vozidle s řidičkou cestovala nezletilá spolujedoucí, která při střetu utrpěla zranění a v autobuse byla zraněna jedna žena narozená v roce 1964. Veškerými okolnostmi a přesnou příčinou dopravní nehody se zabývají policisté z dopravního inspektorátu Městského ředitelství Plzeň," doplnila mluvčí policie.


 




Express servis

Specializujeme se na prodej, servis a opravy mobilních telefonů, servis tabletů a počítačů všech značek. Také poskytujeme servis elektrokoloběžek, upgrade a opravy herních konzolí. V naší nabídce také naleznete širokou škálu chytrého příslušenství pro iPhone, iPad a MacBook.