Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Testy u ženy z Pendolina vyloučily nákazu

Aktualizujeme informace z tohoto velmi sledovaného zásahu

24. března 2020 09:56 , aktualizace 09:56

Hasiči Záchranáři

Aktualizujeme:

     Dorazila skvělá zpráva pro všechny cestující z Pendolina, které ve čtvrtek 19. března v Plzni zablokovaly záchranné a bezpečnostní složky. I opakované testy vyloučily u ženy podezřelé z nákazy přítomnost koronaviru COVID-19.

Původní článek


     Rozsáhlé manévry všech záchranných složek včera po osmé hodině večer zažilo Hlavní vlakové nádraží Plzeň poté, co v Pendolinu přijíždějícím od Prahy vzniklo podezření na onemocnění jedné z cestujících novým koronavirem.
     "Vypadala, že má horečku a pořád kašlala. Šli jsme si radši sednout do jiného vagonu, ale teď nám řekli, že díky klimatizaci, by nám to stejně nebylo nic platné a půjdeme do karantény," řekl nám pořádně naštvaný cestující přímo na perónu.
     Na plzeňské nádraží vyjely všechny záchranné složky a začaly přípravy na zásah v potenciálně kontaminovaném prostředí. Drážní hasiči, záchranáři i policisté na vlak čekali oblečeni v jednorázových oblecích, ochranných maskách a v prostoru před nádražím bylo zřízeno improvizované dekontaminační stanoviště Hasičů SŽ.
     Po příjezdu vlaku si ženu cestující ve vagonu číslo 4, u které podezření na onemocnění Covid-19 vzniklo, převzali do péče záchranáři a v ochranných oblecích jí odvedli do sanitky speciálně označené jako Biohazard. 
     "Z rozhodnutí hygienika byla žena transportována do domácí čtrnáctidenní karantény," řekla nám tisková mluvčí záchranářů s tím, že žena nyní čeká na výsledky testu na Covid-19.
     Vzhledem ke specifikům vlaků Pendolino tím ale zásah zdaleka nekončil. Potvrdilo se, co nám říkal cestující na perónu a protože jsou tyto vlaky vybaveny klimatizací, která mohla případnou nákazu roznést po celé soupravě, bylo třeba zajistit i všech asi čtrnáct cestující a také tříčlennou posádku vlaku. "Policisté byli na místo přizváni k součinnosti při ztotožnění všech osob cestujících ve vlaku. Provedli lustraci všech osob, zadokumentování a veškeré informace předali Krajské hygienické stanici" uvedla tisková mluvčí policie. Vzhledem k hrozícímu šíření epidemie byla karanténa nařízena u všech cestujících, kteří mohli se ženou přijít do kontaktu i u celé posádky.
     Hasiči Správy železnic poté provedli nouzovou dekontaminaci celé soupravy pomocí desinfekce, celý vlak zapečetili a označili. Souprava se poté s náhradním strojvedoucím musela vrátit do depa v Praze ke kompletní desinfekci, bez které se nemůže vrátit do provozu.
     Po zásahu byla provedena dekontaminace zasahujících a jednorázové obleky i filtry masek byly drážními hasiči v neprodyšných obalech transportovány do spalovny k likvidaci.


 


Vochoc Trade, s.r.o.

Dodavatel a výrobce osobních ochranných pracovních pomůcek. Nejširší sortiment OOPP, velké skladové zásoby a skvělé služby. Dlouholeté zkušenosti nám dodávají profesionalitu a možnost okamžitě reagovat na Vaše požadavky. Absolutní špička ve svém oboru - to je Vochoc!