Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Pachatel zadržený během vloupání napadl a zranil strážného

Muž vnikl do vily v Plzni na Borech, skončil v poutech

Autor: Jana Holá pondělí 19. února 11:45 , aktualizace 11:57

Cizinci Vloupání Zadržení pachatele


     V noci ze čtvrtka na pátek před druhou hodinou spustil elektronický zabezpečovací systém střežící jednu z vil v Plzni na Borech nedaleko takzvané Hvězdy, takže operátor pultu centralizované ochrany k objektu vyslal motorizované hlídky bezpečnostní služby Tuebor General Service.

     Strážní vstoupili na pozemek a provedli kontrolu domu, který nejevil známky narušení, protože ale systém signalizoval pohyb uvnitř, přistoupili k vnitřní kontrole, při které se jim na půdě domu podařilo objevit ukrývajícího se vetřelce.

     Muž Ukrajinské národnosti se strážnými odmítal spolupracovat a objekt nechtěl opustit. Naopak začal být agresivní, jednoho ze strážných napadl a udeřil do obličeje, čímž mu způsobil zranění v oblasti oka.

     Strážní agresora okamžitě zpacifikovali, a protože stále kladl aktivní odpor a byl dál agresivní, v poutech ho vyvedli před budovu, kde ho předali přivolaným policistům.

     "Policisté si cizince narozeného v roce 1988 převzali a převezli k dalším úkonům," uvedla nám mluvčí policie.


    Strážným bezpečnostních služeb v Plzni se v posledních dnech daří. Minulý týden jsme psali o dalších třech pachatelích, které zadrželi strážní Tueboru a HLS.

Vloupání do rekonstruované budovy i ubytovny

     V neděli těsně před osmou hodinou večer vyjížděli strážní bezpečnostní služby Tuebor General Service do objektu Fodermayerova pavilonu V Doudlevecké ulici v Plzni, který prochází rekonstrukcí. Elektronický zabezpečovací systém zde totiž signalizoval neoprávněný pohyb osob.
     Strážní po příjezdu na místo provedli venkovní kontrolu objektu, která neodhalila narušení, protože ale systém stále hlásil pohyb uvnitř budovy, vstoupili do objektu a začali ho prohledávat. Po chvíli se jim podařilo ve sklepě nalézt dvojici mužů, která zde neměla co dělat. 
     Strážní oba muže zajistili a jednomu odebrali nůž, který měl za pasem. Poté oba muže předali k dalšímu řešení přivolaným policistům.

     Obdobný "úlovek" se podařil v úterý po půl šesté ráno strážnému bezpečnostní služby HLS. Na dispečink bezpečnostní služby se obrátil muž z ubytovny v Čelakovského ulici, že se v jednom pokoji v přízemí, jehož obyvatel na nějakou dobu odjel, někdo pohybuje.

     Strážný vyrazil situaci prověřit a u okna pokoje přistihl zloděje, který se zrovna chystal vylézt na ulici a utéct. I v tomto případě strážný pachatele zajistil a předal k dalšímu řešení přivolaným policistům.
     "Policisté ze speciální pořádkové jednotky muže narozeného v roce 1974 zadrželi a následně byl ve zkráceném přípravném řízení obviněn z porušování domovní svobody a krádeže," uvedla nám tisková mluvčí policie k tomuto případu.

BYTOVÝ DŮM SLOVANSKÁ

POHODLNÉ BYDLENÍ V CENTRU PLZNĚ – Výborná lokalita ve všech ohledech Projekt výstavby bytového domu na Slovanské v Plzni zúročuje výhody malé vzdálenosti do městského centra a zázemí městské čtvrti Slovany.