Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

V Kollárově ulici zadrželi násilníka

Za vydírání a nebezpečné vyhrožování přítelkyni skončil muž skončil v policejní cele

31. března 2017 09:44 , aktualizace 10:52

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     V úterý 28. března zasahovali policisté v Kollárově ulici poté, co jim byl oznámeno, že z jednoho z bytů se ozývá vážná hádka a dochází zde k násilnému jednání vůči ženě. Dle našich informací muž ženě vyhrožoval sekyrou.

     "Policisté vyjeli na místo na základě oznámení sociální pracovnice, která slyšela hádku v předmětném bytě v Kollárově ulici. Nyní prověřujeme násilné jednání tohoto pětatřicetiletého muže vůči jeho třicetileté partnerce.
     Již byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu vydírání a nebezpečné vyhrožování. V současné době probíhají výslechy svědků a čeká se na odborná vyjádření a znalecké posudky. V 
době incidentu byl muž pod vlivem alkoholu," uvedla tisková mluvčí policie.

     Se souhlasem státního zástupce byl muž umístěn do policejní cely.

     "Muž byl po provedení procesních úkonů propuštěn ze zadržení a z bytu byl vykázán. Vykázání muže platí deset dní, ale žena může požádat soud o prodloužení o další dobu," doplnila ještě mluvčí policie.

     "Znám je oba dva a vím, že je to oba teď moc mrzí. Oni jsou takový, jak se říká „italský pár“.
     On byl ten den pod vlivem a začali se hádat ještě hůř než obvykle. Jí hrozně vytočilo, že on je opilý a mluví sprostě před dětmi. Hádka se zvrtla, rozbilo se tam pár věcí a ona na něj řvala, ať odejde. Kdyby v klidu odešel, mohl se po vystřízlivění normálně vrátit, to už se u nich párkrát stalo.
     Bohužel ale on odejít nechtěl a pak začal s tou sekerou. Měl snad ale jen vyhrožovat, myslím, že ji ani do ruky nevzal.
     Snad to pro oba dopadne dobře, mají děti a moc jim držím palce,"
uvedla nám společná známá.

Institut vykázání

§ 44

(1) Lze-li na základě zjištěných skutečností, zejména s ohledem na předcházející útoky, důvodně předpokládat, že se osoba dopustí nebezpečného útoku proti životu, zdraví anebo svobodě nebo zvlášť závažného útoku proti lidské důstojnosti, je policista oprávněn vykázat tuto osobu z bytu nebo domu společně obývaného s útokem ohroženou osobou (dále jen „společné obydlí“), jakož i z bezprostředního okolí společného obydlí. Policista je oprávněn tuto osobu vykázat i v její nepřítomnosti.

(2) Vykázání trvá po dobu 10 dnů ode dne jeho provedení. Tuto dobu nelze zkrátit ani se souhlasem ohrožené osoby. Podáním návrhu na vydání předběžného opatření podle občanského soudního řádu 12) v průběhu vykázání se doba vykázání prodlužuje do dne nabytí právní moci rozhodnutí soudu o tomto návrhu.

(3) Vykázání oznámí policista ústně vykázané i ohrožené osobě a vyhotoví potvrzení o vykázání, které jim předá proti podpisu. Součástí potvrzení o vykázání je vymezení prostoru, na který se vykázaní vztahuje, uvedení totožnosti ohrožené a vykázané osoby, poučení o právech a povinnostech vykázané osoby a adresa útvaru policie, u kterého si může vyzvednout kopii úředního záznamu o vykázání. Odmítne-li ohrožená nebo vykázaná osoba potvrzení o vykázání převzít nebo odmítne-li písemně potvrdit jeho převzetí, policista tuto skutečnost uvede v úředním záznamu.

(4) Není-li vykázaná osoba vykázání přítomna, poučení o jejích právech a povinnostech v souvislosti s vykázáním jí policista poskytne při prvním kontaktu. Je-li to možné, policista této osobě předá potvrzení o vykázání, v opačném případě ji poučí o možnosti převzít potvrzení o vykázání a kopii úředního záznamu o vykázání u příslušného útvaru policie; součástí poučení je i údaj o adrese tohoto útvaru.

(5) Nesouhlasí-li vykázaná osoba s vykázáním, může proti němu na místě podat námitky, které policista uvede v potvrzení o vykázání. Policista námitky předá bez zbytečného odkladu krajskému ředitelství příslušnému podle místa vykázání (dále jen „příslušné krajské ředitelství“). Vykázaná osoba může dále do 3 dnů ode dne převzetí potvrzení o vykázání podat příslušnému krajskému ředitelství námitky písemně. Lhůta pro podání námitek počíná běžet dnem následujícím po dni, kdy došlo k převzetí potvrzení o vykázání a je považována za dodrženou, jsou-li námitky nejpozději v její poslední den předány k poštovní přepravě nebo podány u příslušného krajského ředitelství. O tomto právu policista vykázanou osobu poučí před předáním potvrzení o vykázání.

(6) Shledá-li příslušné krajské ředitelství, že podmínky pro vykázání nebyly splněny, vykázání ukončí a o této skutečnosti vyrozumí ohroženou a vykázanou osobu bez zbytečného odkladu.

Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.