Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Žena spolykala hrst léků, zapila to alkoholem a odešla zemřít do pole

"Podekujte za mě všem andělům, kteří se na záchraně mého života podíleli!" žena děkuje svým zachráncům

30. prosince 2022 16:06 , aktualizace 16:45

Sebevraždy Záchrana života

     Je velmi smutným trendem, že když píšeme o úspěchu záchranných složek při záchraně osob, které se rozhodly skončit se životem, část čtenářů vše vždy hodnotí tak, že když se člověk rozhodne se životem skončit, je to jeho věc.
     Podle odborníků tomu tak ale není, každý z nás má právo na pochybení, smutek, vyhoření či jiné „vykolejení“ a ve stresu nebo v depresi může zvolit až toto krajní a hlavně nezvratné řešení.

     Ve valné většině případů, kdy se podaří takového člověka zachránit, je pak následně zachráněný velmi rád, že mu někdo pomocnou ruku podal a může si dál užívat života.

     Výjimku z tohoto nepsaného pravidla mohou tvořit snad jen osoby vážně a neléčitelně nemocné a trpící velkou bolestí.

Toto tvrzení potvrzuje i tento mail s poděkováním, který nám včera dorazil do redakce

Dobrý den,

     nejsem toho typu, že bych se kde kam vypisovala, ale zkusím aspoň přes vás, zda se to dostane k těm správným lidem.
     Na druhy svátek vánoční mě tíživá až neúnosná věc poslala do lesa, kde jsem se pokusila léky a alkoholem zabít. Odešla jsem ve čtyři hodiny odpoledne z domu a našli mě asi kolem jedné hodiny ráno podchlazenou a na pokraji smrti. Moc si toho nepamatuji, ale teď jsem živá a ležím ve Fakultní nemocnici na Lochotíně.
     Prosím, pokud je to nějak možné, podekujte za mě všem andělům, kteří se na hledání mé osoby podíleli. Policii, záchranářům i těm pánům, kteří lokalizovali můj vypnutý mobil.
     Na své stránce jsem poděkovala všem z vesnice, ale ať se to dostane i těm, kteří místo svátečního odpočíváni museli do terénu.

                            Moc děkuji všem za záchranu mého života

                                                       Vaše moc vděčná Martina

     My jsme poděkování policistům i záchranářům samozřejmě velice rádi předali a na celý případ se zeptali jejich mluvčích:

     "Za poděkování jsme samozřejmě rádi, největší zásluhu na záchraně ženy ale mají všichni, kteří jí v nepřehledném terénu hledali, dokud se jim ji nepodařilo nalézt. My jsme podchlazenou a intoxikovanou ženu převzali od policistů a po ošetření na místě jsme jí transportovali do Fakultní nemocnice Lochotín," uvedla nám tisková mluvčí záchranářů. 

    "Pátrání probíhalo za pomoci vozidel policie, čtyřkolek dobrovolných hasičů a povolán byl i policejní psovod. Systém na vyhledávání mobilních telefonů nám označil místo, kde se žena původně schovávala na posedu, když ale hlídky dorazily na místo, byly tam nalezeny jen její věci.
     Za pomoci místního myslivce vybaveného termovizí pak byla žena nalezena asi dvě stě metrů od posedu na louce, kde bezvládně ležela,"
popsala nám pátrací akci tisková mluvčí policie s tím, že ženě gratuluje k přežití a do dalších let jí přeje mnoho štěstí.

Autosalon Dajbych

Plzeňský specialista na terénní vozy a jejich úpravy. Značky Toyota, INEOS Grenadier a Isuzu. Prodej off-road příslušenství ARB. Náš tým má největší zkušenosti v ČR, terénním vozům rozumíme a umíme je upravit přímo na míru pro nadšence, firmy i složky IZS. Jsme profesionálové ve 4x4.