Razie cizinecké policie - z padesáti cizinců mělo pět padělané doklady

Akce cizinecké policie se účastnili i kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu

15. listopadu 2023 17:07 , aktualizace 17:09

Cizinci


     V minulém týdnu proběhla na Chebsku v jedné z místních společností součinnostní akce Odboru Cizinecké policie, které se zúčastnili i policisté z obvodních oddělení, policisté se služebními psy a kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu.
     "V rámci této akce bylo na několika místech zkontrolováno téměř pět desítek osob. U sedmi cizinců policisté zjistili nedodržení povinností cizinců dle zákona o pobytu cizinců. Po výzvě k prokázání totožnosti se pět osob prokázalo dokladem totožnosti jiné státní příslušnosti, který byl ale vyhotoven na jejich jméno. 
     Policisté z oddělení dokladů a specializovaných činností Odboru cizinecké policie pak na místě zjistili, že se jedná o padělané doklady, a proto na místě všech pět osob zadrželi," uvedl nám mluvčí policie s tím, že další dva cizinci neměli povolení k pobytu. Tyto dva cizince policisté zajistili a zahájili správní řízení o vyhoštění.

     "Policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny pěti cizincům ve věku 24, 25, 30,  42 a 48 let," doplnil mluvčí.

     Správní orgán udělil všem zadrženým cizincům správní vyhoštění a byl jim zakázán vstup na území členských států Evropské unie po dobu tří let. Zároveň došlo k propadnutí věci padělaných dokladů. 


 


BYTOVÝ DŮM SLOVANSKÁ

POHODLNÉ BYDLENÍ V CENTRU PLZNĚ – Výborná lokalita ve všech ohledech Projekt výstavby bytového domu na Slovanské v Plzni zúročuje výhody malé vzdálenosti do městského centra a zázemí městské čtvrti Slovany.