Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Báječný den jednoho malého kluka

Ježíšek v tomto výjimečném případě naděloval o celé čtyři dny dříve

20. prosince 2016 10:55

     Pravidelní čtenáři příběh dvou kluků a jednoho ukradeného mobilu znají a ostatním ho rádi připomeneme.  

     Na naši redakci se obrátil desetiletý Matyáš s maminkou a s prosbou o pátrání po odcizeném telefonu. Tohle sice běžně neděláme, ale klukovskému dopisu se slibem máminých perníčků se před vánoci prostě odolat nedalo a tak jsme pátračku vydali. 

     Původní telefon se sice nenašel, ale okamžitě se mamince okradeného Matyáše ozvalo několik lidí nabízejících vánoční dárek v podobě nového telefonu. Nejvíc nás však překvapil čtenář Dalibor se sedmiletým synem Dominikem, kteří nabídli telefon, který měl od Ježíška původně dostat právě malý Dominik.  

Když vám Ježíšek zatelefonuje

     Dobré skutky na sebe nabalují další a tak se prakticky okamžitě ozvali naši partneři ACW Saloon a Autosalon Dajbych s tím, že by chtěli malého Dominika za jeho šlechetnost odměnit.

     Ježíšek tedy naděloval dříve a sedmiletý kluk tak dnes mohl prožít svůj velký a hlavně báječný den. Po škole Dominik odjel s tatínkem do Autosalonu Dajbych, kde ho již čekala nová terénní Toyota Hilux a hlavně skutečná offroadová dráha, kterou si Dominik mohl s profesionálním řidičem celou několikrát projet. Když na závěr Dominik od Dajbychů, jakožto dodavatelů speciálů pro Horskou službu, ještě dostal model auta Horské služby Land Rover Defender, jeho nadšení neznalo mezí.

     Dominikův báječný den ale ještě zdaleka nekončil, protože se následně jelo do střelnice Leiko, kde již čekali naši partneři z ACW Saloonu, kteří chlapci připravili ukázku amerických zbraní z druhé světové války známých z fotografií osvobození Plzně. 

     Dominik si samozřejmě mohl pod dozorem odborníka i sám vystřelit, i když vzhledem k jeho věku pro něj musely být připraveny pistole a puška pouze v ráži .22, tedy malorážky. Válečné zbraně, tedy pistoli M1911, karabinu M1 a samopal Thompson M1928, si pak mohl dosytosti vyzkoušet pouze Dominikův tatínek. 
     Maličkatý Dominik však všechny přítomné překvapil a poprosil, zda by nemohl zkusit střílet i z americké karabiny M1 v ráži .30. Jak se pak ukázalo, nejen, že to hravě zvládl, ale dokonce měl v terči i několik desítek.
     Neplánované poděkování pak patří i střelnici Leiko, protože když zde zjistili, za co Dominik střelby dostal, okamžitě stornovali poplatky za použití střelnice a ještě věnovali munici.



Autosalon Dajbych

Plzeňský specialista na terénní vozy a jejich úpravy. Značky Toyota, INEOS Grenadier a Isuzu. Prodej off-road příslušenství ARB. Náš tým má největší zkušenosti v ČR, terénním vozům rozumíme a umíme je upravit přímo na míru pro nadšence, firmy i složky IZS. Jsme profesionálové ve 4x4.