Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Dva muži se pokusili upálit třetího, jeden z útočníků se poté pokusil o sebevraždu

Dva lidé byli po nočním útoku transportováni do nemocnice

23. ledna 2023 15:46 , aktualizace 16:11

Cizinci Napadení Sebevraždy Záchrana života

Partner článku – Alfa Tactical

     V noci na dnešek před půlnocí opět došlo v Zařízení pro zajištění cizinců Bálková ležícím nedaleko Žihle k mimořádné události.
     Podle našich informací dva cizinci polili dalšího hořlavinou a poté ho zapálili. Napadený muž naštěstí ale dokázal hořící oděv ze sebe včas strhat, takže vyvázl bez vážnějších popálenin.

     Policisté, kteří zařízení trvale střeží, poskytli napadenému první pomoc, zadrželi dva podezřelé a zraněnému přivolali záchranáře. „My jsme asi dvacetiletého muže transportovali s drobnými popáleninami na zádech a na ruce na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín,“ uvedli nám k této události záchranáři.

     „Můžeme potvrdit, že v zařízení došlo k útoku hořlavinou dvěma cizinci na třetího,“ uvedl nám tiskový mluvčí cizinecké policie s tím, že ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu Ublížení na zdraví ve stadiu pokusu.     

     Oba útočníci skončili v cele, kde se ale jeden z nich krátce na to pokusil oběsit. Jen díky velice rychlému zásahu policistů se to muži naštěstí nepovedlo.
     Záchranáři tak do Bálkové museli vyjet ještě jednou. „Dalšího dvacetiletého muže naši záchranáři transportovali do Fakultní nemocnice Plzeň Bory na Kliniku ORL k observaci,“ doplnili informace záchranáři.
     Podle našich informací byl již muž z ORL propuštěn a byl umístěn na psychiatrické oddělení, kde je střežen policisty.


O nepokojích v tomto zařízení jsme naposled psali 4. ledna:

Několik cizinců se zabarikádovalo

     V noci na úterý 4. ledna kolem půlnoci opět došlo k nepokojům v Zařízení pro zajištění cizinců Bálková. Podle informací přímo z místa mělo dojít zabarikádování několik osob a zakrytí kamer uvnitř zařízení. 

     Na rozdíl od předchozích případů, o kterých jsme již v minulosti několikrát informovali, do zařízení tentokrát nemusely vyjíždět posily ani zásahová jednotka, nepokoje se hned v počátku podařilo zklidnit policistům, kteří zařízení trvale střeží v běžném provozu. Včasným zásahem se jim tak podařilo zabránit eskalaci konfliktu.

     „Dnes o půlnoci došlo k narušení veřejného pořádku, který zvládli policisté na místě. Celá událost se obešla bez zranění a iniciátor je za porušení kázeňsky řešen, to ale spadá do kompetence správy uprchlických zařízení,“ uvedla tisková mluvčí policie.


Co je Zařízení pro zajištění cizinců?

     Zařízení pro zajištění cizinců sloužící primárně k zajištění cizinců, kterým bylo vydáno rozhodnutí o správním vyhoštění a o zajištění, případně jde o osoby, které mají být předány do jiných členských států EU.
     Klientelu tvoří osoby, které vstoupily a pobývají na území ČR nelegálně, porušily tedy platné zákony.

Fotografie ze zásahů v Bálkové v letech 2022 a 2017, kdy došlo v tomto zařízení k obdobným událostem

 

Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.