Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Zadržení čtrnácti migrantů ze Sýrie a Afghánistánu

Běženci se do Německa snažili dostat vlakem i v kamionech

11. listopadu 2021 17:26 , aktualizace 17:26

Cizinci Zadržení pachatele

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     V poslední době se množí případy zadržení migrantů, kteří se přes naše území snaží dostat do Německa.

Plzeň

     V úterý odpoledne byli po upozornění průvodčího na podezřelé cestující v Plzni na hlavním vlakovém nádraží zadrženi čtyři běženci dle všeho ze Sýrie.
     Mluvčí policie k tomuto uvedla, že policisté během kontroly zjistili, že muži na našem území pobývají neoprávněně, z tohoto důvodu je zajistili, předali kolegům z cizinecké policie k provedení dalšímu úkonu správního řízení a následně byli cizinci umístěni do zařízení pro zajištění cizinců.
     V tuto chvíli probíhají další úkony správního řízení a v souladu s příslušnou dohodou o zpětném přebírání osob usilují policisté o návrat cizinců zpět do Slovenské republiky odkud přicestovali.

Rozvadov, Folmava

       V neděli 7. listopadu němečtí policisté svým českým kolegům předali celkem deset cizinců, které o den dříve zadrželi na svém území. Stejně jako v případu výše naši policisté běžence budou předávat na Slovensko, tedy do země, odkud nelegálně přešli na naše území, v tomto případě je my na základě stejné mezinárodní dohody přebíráme od Němců.
     "V souladu s příslušnou dohodou o zpětném přebírání osob jsme převzali dvě skupiny cizinců z území Spolkové republiky  Německo. Celkem se jednalo o deset cizích státních příslušníků, kteří vstoupili na území Spolkové republiky Německo z České republiky neoprávněně. V současné době probíhají úkony správního řízení," uvedla tisková mluvčí policie. Cizinecká policie předala zajištěné migranty do zařízení pro zajištění cizinců.
     Podle našich informací se v jednalo o skupiny tří Afghánců a sedmi Syřanů, které z Čech na území Německa pronikly v kamionech. Skupiny byly zadrženy u hraničních přechodů Waidhaus a Furth im Wald.

Foto: ilustrační z jiného případu zadržení migrantů v Plzni








Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.